Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Feestelijk vlechtbrood met ei en gehakt.

Omschrijving

Een makkelijk en leuk recept voor Pasen: zelfgemaakt vlechtbrood, gevuld met gehakt en ei. Dit gevulde brood is een aanrader en het resultaat een echte eyecatcher voor op de paastafel. Een leuk idee om te maken voor het paasontbijt, de paasbrunch of als bijgerecht tijdens het paasdiner. Met dit originele paasrecept maak je sowieso indruk op je gasten. Natuurlijk is het vlechtbrood ook geschikt om te maken voor een andere gelegenheid, zoals een feestelijk ontbijt of als bijgerecht voor een feestelijk diner.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 1 vel pizzadeeg
  • 250 gram gehakt (varken of kalf)
  • 150 gram diepvrieserwten
  • 1 sjalot
  • Fijngehakte peterselie, 2 eetlepels
  • 5 eieren (waarvan 4 stuks om te koken)
  • Olijfolie
  • Peper & zout
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

1. Eieren koken

Zet een pan met water op het vuur. Kook hierin 4 eieren, totdat ze hardgekookt zijn. Houd voor hardgekookte eieren ongeveer 7,5 minuut kooktijd aan.
(Het vijfde ei heb je straks nodig om los te kloppen.)

2. Ui en gehakt aanbakken

Versnipper het sjalotje. Neem een pan en verhit hierin een scheutje olijfolie. Bak het sjalotje glazig. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Doe de diepvrieserwtjes erbij en laat de erwtjes ongeveer 2 minuten meebakken.

3. Kruiden toevoegen

Neem de pan van het vuur. Voeg nu de peterselie, het zout en de peper toe en laat het geheel afkoelen.

4. Deeg uitrollen

Neem een flink stuk bakpapier. Leg hierop het pizzadeeg en rol dit uit. Schep het gehaktmengsel in het midden van het deeg en verdeel dit gelijkmatig.

5. Eieren toevoegen

Pel de hardgekookte eieren. Leg de eieren in het midden van het deeg, bovenop het gehaktmengsel.

6. Deeg insnijden

Snijd met een mes schuine banen in de zijkanten van het deeg, tot ongeveer 0,5 centimeter van de rand van de vulling. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en vlecht de repen deeg om en om, zijdelings, in banen over het deeg. Deeg insnijden

7. Vlechtbrood bestrijken met ei

Klop een ei los. Bestrijk het vlechtbrood met het losgeklopte ei, zodat het tijdens het bakken in de oven een mooie, goudbruine kleur krijgt. Vlechtbrood bestrijken met ei

8. Vlechtbrood bakken

Til of schuif het vlechtbrood met ei, samen met het bakpapier, voorzichtig op een bakplaat. Strooi wat peper en zout over het paasbrood. Bak het brood in 15 minuten gaar en bruin. Haal het uit de oven en laat het vlechtbrood goed afkoelen.

9. Vlechtbrood serveren

Snijd het vlechtbrood met het ei voor het opdienen in brede plakken. Doe dit voorzichtig, zodat de binnenkant niet uit elkaar valt. Serveer het feestelijke brood voor Pasen op een mooie schaal. Eet smakelijk! Vlechtbrood serveren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!