Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
1. Eieren koken
Zet een pan met water op het vuur. Kook hierin 4 eieren, totdat ze hardgekookt zijn. Houd voor
hardgekookte eieren ongeveer 7,5 minuut kooktijd aan.
(Het vijfde ei heb je straks nodig om los te kloppen.)
2. Ui en gehakt aanbakken
Versnipper het sjalotje. Neem een pan en verhit hierin een scheutje olijfolie. Bak het sjalotje glazig. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Doe de diepvrieserwtjes erbij en laat de erwtjes ongeveer 2 minuten meebakken.
3. Kruiden toevoegen
Neem de pan van het vuur. Voeg nu de peterselie, het zout en de peper toe en laat het geheel afkoelen.
4. Deeg uitrollen
Neem een flink stuk bakpapier. Leg hierop het pizzadeeg en rol dit uit. Schep het gehaktmengsel in het midden van het deeg en verdeel dit gelijkmatig.
5. Eieren toevoegen
Pel de hardgekookte eieren. Leg de eieren in het midden van het deeg, bovenop het gehaktmengsel.
6. Deeg insnijden
Snijd met een mes schuine banen in de zijkanten van het deeg, tot ongeveer 0,5 centimeter van de rand van de vulling. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en vlecht de repen deeg om en om, zijdelings, in banen over het deeg.
7. Vlechtbrood bestrijken met ei
Klop een ei los. Bestrijk het vlechtbrood met het losgeklopte ei, zodat het tijdens het bakken in de oven een mooie, goudbruine kleur krijgt.
8. Vlechtbrood bakken
Til of schuif het vlechtbrood met ei, samen met het bakpapier, voorzichtig op een bakplaat. Strooi wat peper en zout over het paasbrood. Bak het brood in 15 minuten gaar en bruin. Haal het uit de oven en laat het vlechtbrood goed afkoelen.
9. Vlechtbrood serveren
Snijd het vlechtbrood met het ei voor het opdienen in brede plakken. Doe dit voorzichtig, zodat de binnenkant niet uit elkaar valt. Serveer het feestelijke brood voor Pasen op een mooie schaal. Eet smakelijk!