Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 497 instructies gemaakt

Gevulde eieren: 3 originele manieren voor bijv. Pasen.

Omschrijving

Gevulde eieren kun je in vele variaties maken. In deze instructie vind je 3 recepten die anders zijn dan de welbekende recepten. Je kunt de eieren serveren als borrelhapje of als traktatie voor bijvoorbeeld Pasen of een verjaardag. De drie varianten voor de gevulde eieren, waaronder ook een vegetarische variant, heb je in ongeveer 20 minuten gemaakt. Feestelijk, gezond én makkelijk dus.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor de 6 gevulde eieren (= 12 halve eieren):
  • Mayonaise, 1 eetlepel
  • Mosterd, 1 theelepel
  • Peper & Zout
  • Bieslook
  • Voor 4 halve eieren met zalm:
  • Bleekselderij, 1 stengel
  • Augurk, 1 stuk
  • Gerookte zalm, 50 gram
  • Voor 4 halve eieren met parmaham:
  • Parmaham, 50 gram
  • Zongedroogde tomaatjes, 2 stuks
  • Kappertjes, 1 theelepel
  • Voor 4 halve eieren met tuinkers:
  • Mierikswortelpuree, 1 theelepel
  • Tuinkers (bakje)
  • Cayennepeper (snuf)
  • Overige benodigdheden:
  • Keukenpapier
  • Spuitzak met gekartelde spuitmond
  • Kommetjes
  • Serveerplank, bord of mooie schaal
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Pan (voor het koken van de eieren)

1. Eieren hard koken

Doe de eieren in een pan met water. Breng het water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze daarna schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd de gepelde eieren over de lengte (verticaal) door de helft.

2. De bieslook vulling maken

Van eigeel, mayonaise, mosterd en bieslook gaan we een basisvulling maken. Lepel het eigeel uit de eieren, doe dit in een kommetje en prak het fijn. Vermeng het eigeel met een eetlepel mayonaise en schep er de mosterd doorheen. Snijd of knip de bieslook fijn en roer dit samen met wat peper en zout door het eimengsel. Verdeel de basis voor de gevulde eieren daarna in drie gelijke porties en schep de porties in aparte kommetjes om verder te bereiden.

3. Gevulde eieren met zalm en bleekselderij

Snijd de augurk en de bleekselderij in hele fijne blokjes. Roer de blokjes fijngesneden groenten door het eerste portie (eenderde) van het eiermengsel. Vul 4 halve eieren met het bleekselderij mengsel. Snijd de gerookte zalm in grove stukken en verdeel de zalm over de gevulde eieren.

4. Gevulde eieren met parmaham en zongedroogde tomaatjes

Leg de parmaham in een koekenpan. Je hoeft geen vet in de koekenpan te doen, de ham zal voldoende vet afgeven tijdens het bakken. Bak de parmaham op een middelmatig vuur in een paar minuten droog en krokant. Laat de ham daarna even uitlekken op keukenpapier.
Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in fijne stukken. Roer de gedroogde tomaat door het tweede portie van het eiermengsel. Doe dit mengsel in een spuitzak en vul ook hiermee 4 halve eieren. Garneer de gevulde eieren daarna met wat kappertjes en met de gebakken parmaham.

5. Gevulde eieren met tuinkers en mierikswortelpuree (vegetarisch)

Het laatste portie van het eiermengsel vermengen we met de mierikswortelpuree. Roer dit goed door het eimengsel en doe de vulling vervolgens weer in een spuitzak. Vul de laatste 4 helften met het mierikswortel mengsel. Knip wat tuinkers en garneer de gevulde eieren met de tuinkers. Strooi er tenslotte wat cayennepeper over. Het derde en laatste recept, de vegetarische variant, is nu ook klaar. Gevulde eieren met tuinkers en mierikswortelpuree (vegetarisch)

6. Gevulde eieren serveren

Serveer de eieren met zalm, met parmaham en met mierikswortel op een mooie schaal, op een plat bord of op een serveerplank. Klaar zijn de drie verschillende soorten gevulde eieren. Weer eens wat anders!

Misschien ook interessant:
>> Scotch eggs: eieren in een jasje van rundvlees en broodkruim maken.
>> Het perfecte ei koken: zacht, halfzacht of hard.
>> Hoe kun je gevulde eieren maken? Basisrecept.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!