2. Het deeg in de vorm doen
Vet het bakblik dun in met boter. Knip drie brede stroken bakpapier en leg deze, elkaar iets overlappend, naast elkaar in het midden van de vorm. Zorg daarbij dat de stroken papier ruim over de rand van de vorm heen vallen. Leg hierna de bolletjes deeg naast en tegen elkaar aan in de bakvorm, zodat de vorm helemaal is opgevuld met de deegbolletjes (zie video 0.21).
3. Kuiltjes vormen in het deeg
Neem in iedere hand een theelepel met de bolle kant naar binnen gekeerd. Schuif met behulp van de lepeltjes in het midden van ieder deegbolletje het deeg iets uit elkaar, zodat er een soort van kuiltje in het deeg ontstaat.
4. De bolletjes deeg vullen met advocaat
Schep nu in ieder kuiltje een flinke theelepel Advocaat of Tokkelroom, zodat het kuiltje helemaal gevuld is met drank.
Advocaat kun je ook best makkelijk zelf maken. Het recept vind je
hier.
Advocaat bevat 14% alcohol, 'Tokkelroom' daarentegen slechts 8%. Een deel van de alcohol zal tijdens het bakken van het breekbrood verdampen. Houd er rekening mee dat er echter altijd nog wat alcohol achter blijft.
6. Het breekbrood serveren
Haal het met room gevulde breekbrood uit de oven en til het met behulp van het bakpapier uit de vorm. Leg het brood op een schaal en trek nu voorzichtig de stroken bakpapier onder het gevulde brood uit. Bestrooi het breekbrood tot slot met wat suiker. Klaar is je feestelijke brood voor de paasbrunch, moederdag of een uitgebreid zondags ontbijt!