Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 934 instructies gemaakt

Paasbrunch recept: breekbrood maken gevuld met Advocaat.

Omschrijving

Op zoek naar makkelijke paasrecepten voor de paasbrunch of het paasontbijt? Dit gevulde breekbrood is zo klaar en heerlijk om te serveren voor Pasen. Als basis gebruik je deeg voor petit pains van Danerolles. De deegbolletjes vul je met Advocaat of Tokkelroom. Hoe je dit precies doet, leer in in deze instructievideo. In het geschreven recept onder de video vind je de benodigdheden terug en kun je dit paasrecept nog eens rustig nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 1 gevuld breekbrood:
  • 2 rollen Danerolles (6 petits pains wit)
  • klontje boter
  • 200 milliliter Advocaat (of Tokkelroom)
  • 25 gram suiker
  • En verder:
  • ronde broodbakvorm of springvorm, doorsnee ca. 23 cm
  • bakpapier
  • schaar
  • bakkwastje
  • 2 theelepels, ruim formaat

1. Het deeg uit de verpakking halen

Bestrooi het werkblad met een beetje bloem, zodat het deeg voor het brood niet op het werkblad blijft plakken. Haal de bolletjes Danerolles deeg uit de verpakking en leg hiervan 10 stuks in twee rijen van 5 naast elkaar op het werkblad.

2. Het deeg in de vorm doen

Vet het bakblik dun in met boter. Knip drie brede stroken bakpapier en leg deze, elkaar iets overlappend, naast elkaar in het midden van de vorm. Zorg daarbij dat de stroken papier ruim over de rand van de vorm heen vallen. Leg hierna de bolletjes deeg naast en tegen elkaar aan in de bakvorm, zodat de vorm helemaal is opgevuld met de deegbolletjes (zie video 0.21). Het deeg in de vorm doen

3. Kuiltjes vormen in het deeg

Neem in iedere hand een theelepel met de bolle kant naar binnen gekeerd. Schuif met behulp van de lepeltjes in het midden van ieder deegbolletje het deeg iets uit elkaar, zodat er een soort van kuiltje in het deeg ontstaat. Kuiltjes vormen in het deeg

4. De bolletjes deeg vullen met advocaat

Schep nu in ieder kuiltje een flinke theelepel Advocaat of Tokkelroom, zodat het kuiltje helemaal gevuld is met drank. De bolletjes deeg vullen met advocaat
Advocaat kun je ook best makkelijk zelf maken. Het recept vind je hier.
Advocaat bevat 14% alcohol, 'Tokkelroom' daarentegen slechts 8%. Een deel van de alcohol zal tijdens het bakken van het breekbrood verdampen. Houd er rekening mee dat er echter altijd nog wat alcohol achter blijft.

5. Het gevulde breekbrood bakken

Schuif de vorm in het midden van een voorverwarmde oven en laat het gevulde breekbrood op 180 graden in 13 tot 15 minuten gaar en goudbruin bakken.

6. Het breekbrood serveren

Haal het met room gevulde breekbrood uit de oven en til het met behulp van het bakpapier uit de vorm. Leg het brood op een schaal en trek nu voorzichtig de stroken bakpapier onder het gevulde brood uit. Bestrooi het breekbrood tot slot met wat suiker. Klaar is je feestelijke brood voor de paasbrunch, moederdag of een uitgebreid zondags ontbijt! Het breekbrood serveren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!