Kies voor paprika's die goed rechtop blijven staan en met een mooie, bolle vorm zodat je de figuren makkelijk eruit kunt snijden.
1. Kapje van de paprika snijden
Snijd met een schilmesje voorzichtig het kapje van de paprika. Verwijder daarna de zaadlijsten.
3. De basis is klaar
De basis van je griezel paprika is klaar. Je hebt nu een uitgeholde Halloween paprika die je kunt vullen (zie volgende stap) of ter decoratie op tafel kunt zetten bij bijvoorbeeld een Halloween hoofdgerecht. Met een kaarsje erin heb je een leuk waxinelichtje.
4. Vullen van de Halloween paprika
Wil je een gevulde Halloween paprika maken? Dan zijn er vele opties! Een aantal leuke voorbeelden:
- een mix van rijst en groenten met geraspte kaas;
- spaghetti met daar bovenop een laag gehakt en tomatensaus (als verwijzing naar hersenen en bloed, om het dus extra griezelig te maken);
- een mix van rijst, gehakt en ui, zie bijvoorbeeld
dit recept van Keukenliefde;
- spinazie met feta en ricotta - zie
dit recept van Culi Sandra;
- veganistische mix met linzen - zie hiervoor
het recept van Miljuschka.
Veel plezier met het maken van je Halloween eten en geniet van het eindresultaat!