Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 410 instructies gemaakt

Bijgerecht voor kerst: een kerstkrans van broccoli.

Bijgerecht voor kerst: een kerstkrans van broccoli.
Omschrijving

Op zoek naar een origineel kerstidee voor het kerstdiner? Wil je de kerstmaaltijd een origineel en extra feestelijk tintje geven? Bijgerechten als groenten zijn erg geschikt om met Kerst in stijl te serveren, je kunt er makkelijk iets leuks van maken. Zo kun je bijvoorbeeld broccoli feestelijk opdienen als groenten-kerstkrans. Snel klaar en met een verrassend resultaat. Hoe je deze eetbare kerstdecoratie moet maken kun je hieronder lezen. Fijne kerst alvast!

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 4 personen:
  • ongeveer 1 kg broccoli
  • bakje kerstomaatjes
  • een rode paprika
  • En verder:
  • (Voorverwarmd) groot bord of ronde schaal
  • Schilmesje

1. Broccoli snijden en wassen

Haal de roosjes van de stam. Snijd de broccoliroosjes en de stam van de broccoli in stukjes. Was de roosjes en de stukjes stam onder koud stromend water.
De stam van de broccoli kun je ook gewoon eten! Zonde om weg te gooien dus. Bewaar de stukjes van de stam om op een ander moment te eten - of serveer de stam eventueel nog in een apart schaaltje erbij.

2. Broccoli koken

Kook of stoom de broccoli in zo'n 4-5 minuten gaar. Haal een roosje uit de pan, spoel het af onder koud water en proef even of je de broccoli zo lekker geworden vindt. De broccoli mag een beetje knapperig blijven.
Let erop dat de broccoli niet langer dan 8 minuten kookt, anders houd je weinig gezonde voedingsstoffen over en wordt je broccoli echt papperig.
Kook je alleen de roosjes, dan is de kooktijd korter.

3. Kersttomaatjes en paprika snijden

Halveer de kersttomaatjes. Snijd een brede reep van je paprika. Snijd vervolgens een vierkantje uit het 'plattere' stuk van deze paprikareep door de reep van boven en onder af te snijden (zie voor de vorm de foto). Maak hierin inkepingen, zodat het de vorm van een strikje krijgt. Halveer vervolgens het overige lange deel van de paprikareep en je hebt twee 'lintjes' die als onderkant van je strik kunnen dienen.

4. De broccoli opdienen (zie afbeelding)

Giet de groente af en leg de broccoli in de vorm van een krans op een voorverwarmde schaal of groot bord. Versier de broccolikrans met halve kerstomaatjes. Leg de paprika als strik onderop je broccolikrans. Eventueel kun je in het midden van het strikje nog een flinterdun reepje groen van de broccolistam leggen, zoals op de foto te zien is. De broccoli opdienen (zie afbeelding)
Serveer de broccolikrans met de yoghurtsaus die elders op onze site staat. Deze saus combineert erg lekker met groentegerechten.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!