Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Je cadeau feestelijk inpakken met een originele cadeauverpakking.

Omschrijving

Deze cadeauverpakking is niet alleen een leuk inpak idee voor je kerstkado, maar met een kleine aanpassing ook voor je sinterklaas cadeau of verjaardagscadeau. In de instructievideo leer je hoe je eenvoudig zelf de originele en feestelijke cadeauverpakking kunt maken. In de geschreven handleiding onder de video hebben we de uitleg nog even stap voor stap herhaald en alle benodigdheden voor je op een rijtje gezet. Door een cadeau feestelijk in te pakken, maak je het pakje extra verrassend! Veel plezier met het inpakken van je cadeautjes!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
 • cadeaupapier
 • stevig gekleurd papier
 • potlood
 • liniaal
 • geodriehoek
 • stanleymes
 • schaar
 • rolletje plakband
 • witte verf of correctievloeistof
 • een mooi lint
 • kleine, feestelijke decoratie artikelen (zoals belletjes of nepbloemen)
 • Optioneel:
 • Kerstcadeau

1. Het cadeau mooi inpakken

Neem een stuk cadeaupapier en pak hiermee je cadeau mooi in.

2. Een strook gekleurd papier knippen

Meet de omtrek van je pakje. Teken vervolgens op stevig papier een brede strook af om te gebruiken om het midden van het pakje. Knip deze strook uit.

3. De vouwranden markeren

Leg de strook papier plat neer met op het midden het pakje. Vouw nu de strook stevig om het pakje heen en markeer in de papieren strook de vouwranden, door deze aan te scherpen (zie video 0.17).

4. Figuren op het papier tekenen

Als je nu de strook papier weer verwijdert, kun je duidelijk zien wat het midden van de cadeauverpakking is. Teken op dit midden drie kerstboompjes of andere leuke (simpele) figuren, al naar gelang de gelegenheid waarvoor het cadeau bestemd is.
Teken alleen figuren die geschikt zijn om later rechtop te zetten, zoals mijters voor Sinterklaas, bloemetjes voor een verjaardag, cadeaupakjes en zo meer. Laat je fantasie de vrije loop maar let erop dat de omtrek van het figuur voldoende sprekend is.
Als je wilt dat de afbeeldingen helemaal symmetrisch staan, gebruik dan een liniaal.

5. De figuren uitsnijden

Snijd met behulp van het stanleymes de figuren, in dit geval de kerstboompjes, uit. Laat daarbij de onderkant vastzitten. Vouw daarna de strook papier weer om het midden van het pakje, met de figuren op de bovenkant. Zet de strook papier vast met plakband.

6. De figuren rechtop zetten

Vouw nu de kerstboompjes of andere figuren omhoog, zodat deze rechtop komen te staan. Teken met verf of correctievloeistof details op de figuren, zoals de witte kerstballetjes op de kerstboompjes (zie video 0.28).

7. De cadeauverpakking verder afmaken

Knoop met een grote strik een mooi lint om het pakje. Kies wat passende kleine decoratie, zoals gekleurde belletjes, nepbloemen, wat groene takjes of kerstklokjes voor de kerstverpakking en bevestig de versiering aan het lint. Klaar is nu je verrassende cadeauverpakking voor Kerst, Sint of een verjaardag! De cadeauverpakking verder afmaken
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!