Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Hertenbiefstuk met Portsaus, een feestelijk Hoofdgerecht.

Omschrijving

Wildgerechten zijn makkelijker te bereiden dan je denkt. Zo is hertenbiefstuk bakken niet moeilijker, dan het bakken van runderbiefstuk. Hertenbiefstuk met een portsaus is een feestelijk hoofdgerecht, voor speciale gelegenheden. Hoe je het hertenvlees en de saus moet bereiden, leer je in deze instructievideo van Allerhande. Hertenvlees heeft een milde wildsmaak en is goed te combineren met pasta’s of bijvoorbeeld spruitjes en witlof. In de geschreven handleiding onder de video kun je dit wild recept nalezen en staan de benodigde ingrediënten vermeld. Ook heerlijk als een feestelijk recept voor met kerst!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Recept voor 4 personen:
  • 4 hertenbiefstukken à 150 g
  • 380 ml gevogeltefond
  • 150 ml Tawny port
  • 250 gr diepvrieskersen of kersen uit pot
  • 3 takjes tijm
  • 25 g boter
  • Overige benodigdheden:
  • Koekenpan of hapjespan
  • Tweede koekenpan
  • Vleestang
  • Lepel
  • Voorverwarmde borden

1. Voorbereiding

Bestrooi het vlees met peper en zout.
Hertenvlees is mager en bevat veel ijzer en mineralen.

2. Portsaus maken

Laat de fond in een hapjes- of koekenpan in ongeveer 8 minuten, op hoog vuur, tot een derde inkoken. Voeg de port, de kersen en de tijm toe en laat dit alles weer 8 minuten inkoken, tot je een derde van de hoeveelheid over hebt.

3. Hertenbiefstuk bakken

Verhit in een ruime koekenpan 25 gram boter en bak de hertenbiefstukken aan iedere kant 2 minuten op hoog vuur.
Na 2 minuten keer je dus de biefstukken en bakt daarna de andere kant ook 2 minuten!

4. Vlees laten rusten

Haal de gebakken biefstukken uit de pan en leg ze op een voorverwarmd bord. Verwijder de takjes tijm, dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.

5. Portsaus afmaken

Schenk het bakvet uit de vlees koekenpan, maar laat de aanbaksels zitten. Giet de portsaus over in de vlees koekenpan, roer de aanbaksels erdoor en verwarm de saus op een middelhoog vuur.

6. Hertenbiefstuk serveren

Verdeel de hertenbiefstukken over voorverwarmde borden en serveer het vlees met de portsaus. Eet smakelijk! Hertenbiefstuk serveren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!