Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf advocaat maken?

Omschrijving

Advocaat, ook wel tokkelroom genoemd, is een dikvloeibare likeur die bereid wordt met eieren en alcohol; je kunt hiervoor bijvoorbeeld brandewijn, jenever of andere hoog-alcoholische dranken gebruiken. Dit typische eierproduct is makkelijk te bereiden. Lekker voor als de pasen, andere feestdagen of een verjaardag voor de deur staat. Deze instructievideo laat je zien hoe je eenvoudig in drie stappen advocaat kunt bereiden. In de handleiding eronder kun je het recept en de ingrediënten nog eens nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Voorbereiding

Snij het vanillestokje in de lengte door midden en schraap daarna met de achterkant van je mes het vanillemerg uit beide helften van het vanillestokje. Vermeng het vanillemerg, de 4 eierdooiers, de inhoud van één heel ei, 200 gram suiker en 200 milliliter brandewijn in de pan.

2. Advocaat maken

Zet de pan op een klein vuurtje en roer heel voorzichtig met de garde. De gele eimassa wordt steeds wat dikker. Als de massa de dikte heeft van vla is de advocaat warm genoeg. Laat de advocaat vervolgens direct afkoelen door de pan in een schaal met ijsblokjes en water te doen. Nog wel even blijven roeren tot je kunt voelen dat de temperatuur nagenoeg lauw is.

3. Serveren van de tokkelroom

Schenk de advocaat voorzichtig in een feestelijk serveerglas. Wil je er slagroom bij serveren? Klop deze dan niet te stijf. Voeg de half geklopte room toe aan de advocaat en schaaf de pure chocolade met een rasp over de advocaat heen. Je zelfgemaakte likeurtje is klaar! Serveren van de tokkelroom
Als variant kun je de eierlikeur ook serveren met fruit of ijs, bijvoorbeeld als feestelijk dessert.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!