Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 934 instructies gemaakt

Paasrecept: breekbrood gevuld met chocolade paaseitjes.

Omschrijving

Met chocolade eitjes maak je heel makkelijk een heerlijk breekbrood voor het paasontbijt. Als basis gebruik je kant-en-klaar croissantdeeg dat je in stukken snijdt en vult met de chocolaatjes. Even dichtrollen, aan elkaar plakken die met chocola gevulde bolletjes en... klaar is je zelfgebakken brood.
Natuurlijk kun je in plaats van de chocolade eieren ook blokjes chocola van een chocoladereep gebruiken. Leuk dus als paasrecept of voor het maken van chocolade broodjes met Moederdag of bij een lekker zondags ontbijt.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Croissantdeeg uit de koeling (bijv. Danerolles)
  • 12 paaseitjes of blokjes chocolade
  • 1 losgeklopt ei
  • Overige benodigdheden:
  • Bakpapier
  • Bakkwastje
  • Ovenschaal
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

1. Deeg in stukken snijden

Rol het croissantdeeg uit. Je hebt nu zes grote driehoeken. Snijd de driehoeken vanuit het midden in twee gelijke delen, zodat je twee kleine driehoeken krijgt. In totaal heb je nu 12 kleine driehoeken waarin je de chocolade gaat rollen. Deeg in stukken snijden

2. Brooddeeg vullen met chocola

Leg in het midden van elk stukje deeg een chocolade eitje. Vouw het deeg om het chocolade paaseitje heen zodat er een met chocolade gevuld, rond deegbolletje ontstaat. Brooddeeg vullen met chocola

3. Breekbrood vormen

Leg een vel bakpapier op de bodem van een ovenschaal. Leg de deegbolletjes in het midden van de ovenschaal en druk ze tegen elkaar aan, zodat er een (breek)brood ontstaat. Breekbrood vormen

4. Chocolade brood bakken

Bestrijk het chocolade breekbrood met losgeklopt ei. Dit zorgt ervoor dat de bovenkant mooi bruin kleurt tijdens het bakken. Zet de schaal in de oven en bak het met chocolade gevulde breekbrood in 15 minuten gaar en bruin.
Is het brood gaar, laat het dan buiten de oven nog even afkoelen. Leg het op een mooie schaal en... klaar is je originele en makkelijke paasontbijt recept. Eet smakelijk! Chocolade brood bakken
Is Pasen al voorbij en heb je nog paaseitjes over? Met dit recept kun je in de maanden na Pasen een heerlijk breekbrood bakken met daarin je 'oude' chocolade eitjes.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!