1. De pasta voor de pastasalade koken
Doe de penne in een pan met ruim kokend water en laat de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak, beetgaar koken. Ondertussen kun je alvast verder met de andere ingrediënten.
2. De kipfilet wokken
Verwarm de olijfolie in een wokpan. Doe de reepjes kipfilet erbij en kruid deze naar smaak met zout en peper. Wok de kipfilet gaar en laat deze daarna even rusten.
3. De overige ingrediënten snijden
Schil het fruit. Maak de groenten schoon en was deze. Snijd vervolgens de ananas, de appel en de mozzarella in blokjes, de bleekselderij en prei in dunne schijfjes en snipper de ui.
4. De koude ingrediënten vermengen
Doe alles in een grote kom en vermeng de groenten met het fruit. Voeg daarna achtereenvolgens de reepjes kipfilet en de walnoten toe en schep dit door het groente en fruit mengsel.
Mozzarella light heeft de helft minder calorieën en smaakt net zo lekker in een pastasalade.
5. De pasta toevoegen
Giet de pasta af en laat deze even uitlekken in een vergiet. Voeg daarna de pasta toe aan de salade en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Wil je de pasta warm of lauwwarm serveren, voeg dan de pasta warm of lauwwarm op het allerlaatst toe, nadat de overige ingrediënten in de koelkast zijn ingetrokken (stap 7).
6. De dressing maken voor de pastasalade
Doe de yoghurt in een kom samen met drie flinke theelepels pesto. Je kunt hiervoor zowel de rode als de groene variant gebruiken, wat je het lekkerste vindt. Roer de yoghurt en de pesto goed door elkaar en breng de dressing op smaak met een beetje zout.
Wees niet te zuinig met de pesto want deze geeft aan de salade de extra lekkere smaak!
7. De dressing toevoegen aan de salade
Voeg als laatste de dressing toe en schep deze voorzichtig door de salade. Laat de salade daarna minimaal een half uurtje in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Je kunt de pastasalade eventueel nog serveren met stokbrood. Echt nodig is dit niet omdat de toegevoegde pasta voldoende vult.