1. De basis van de saus maken
Smelt de boter en giet er de slagroom bij. Breng het mengsel tegen de kook aan, draai het vuur laag en laat het 5 minuten zachtjes sudderen.
2. De helft van de kaas toevoegen
Doe de geraspte kaas (50 g ) bij het slagroom/boter mengsel en roer dit goed door. Breng vervolgens de saus op smaak met peper en zout.
3. De pasta koken
Breng water aan de kook, doe de pasta erin met een een beetje zout en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, beetgaar.
Als je aan het kookwater een scheutje olijfolie toevoegt, zal de pasta minder aan elkaar plakken en minder snel overkoken.
4. De pasta door de saus roeren
Maak de saus op een laag vuur weer warm en doe de pasta bij de saus. Roer alles goed door en verdeel de pasta over de borden. Garneer het geheel met nog wat extra kaas.
Met gehalveerde mini tomaatjes en een paar blaadjes verse basilicum als extra garnering, ziet de pasta er feestelijk uit.
Als je iets meer tijd hebt kun je de pasta serveren met een groene salade (bijvoorbeeld rucola) of een tomaten salade.