Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 404 instructies gemaakt

Hoe bereid je een pompoensaus voor bij pasta?

Omschrijving

Met het restant van de pompoensoep uit de de instructie 'Hoe bereid je een pompoenmaaltijdsoep met zelfgemaakte croutons?' kun je een heerlijke saus van pompoen maken voor bij een pasta. Deze video laat zien hoe!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • basissaus (zie de link naar de video in dit recept)
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 grote winterpeen of 2 kleine
  • tube tomatenpuree
  • zout
  • chilipoeder
  • 500 gr penne of pasta naar keuze
  • verse Parmezaanse kaas
Dit recept is voor 4 personen.

1. De groente snijden

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Snij ondertussen de gewassen paprika en winterpeen in stukjes.

2. Het gehakt licht aanbakken

Bak in een grote koekenpan het gehakt rul en bruin. Doe er de gesneden paprika en winterpeen bij en roerbak dit even mee.
Omdat er in het gehakt voldoende vet zit, hoef je bij het bakken geen olie of boter te gebruiken.

3. De pompoensaus toevoegen

Bekijk voor het maken van de saus de instructie: Hoe bereid je een pompoenmaaltijdsoep met zelfgemaakte croutons?.
Voeg de pompoensaus toe en laat het geheel op een laag vuur ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.

4. De pasta koken

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in een pan met ruim kokend water gaar.

5. De saus op smaak brengen

Breng de pompoensaus met het gehakt op smaak met tomatenpuree, chilipoeder en wat zout.

6. De pasta opdienen

Doe de pasta op een bord, schep de saus erover en bestrooi het geheel met vers geraspte Parmezaanse kaas.
Serveer bij de pasta een eenvoudige salade van komkommer en groene sla met een dressing van olijfolie en balsamico azijn.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!