1. De pasta koken
Kook in een pan met ruim kokend water en wat toegevoegd zout, de pasta beetgaar. Doe de gare pasta in een vergiet en spoel deze even af met koud water. Zo laat je de pasta schrikken om te voorkomen dat deze gaat kleven.
Om echt zeker te zijn dat de pasta niet meer aan elkaar kleeft, kun je tijdens het afkoelen alvast een beetje olijfolie door de pasta roeren.
Tegenwoordig kun je ook glutenvrije en speltpasta kopen. Mocht je willen variëren, dan zijn dit dus gezonde alternatieven voor de veelgebruikte tarwepasta.
2. De groene asperges halveren
Groene asperges hoeven niet te worden geschild. Was de asperges en snijd het onderste stugge deel eraf (2 à 3 cm). Snijd daarna de asperges doormidden en leg ze in een schaal.
3. De courgette in plakjes snijden
Boen de courgette schoon en snijd hem met schil in dunne plakken. Leg de plakken courgette bij de asperges in de schaal en besprenkel de groenten met olijfolie. Strooi er wat zout en peper overheen en schep alles door elkaar.
4. De groenten grillen
Verwarm de grillpan op middelhoog vuur. Leg de asperges en courgette in de pan en grill de groenten bruin en beetgaar. Keer tijdens het grillen de halve asperges en plakken courgette wel regelmatig om, zodat ze niet verbranden.
Je kunt de groenten natuurlijk ook grillen op de barbecue!
Proef de groenten even om te kijken of ze voldoende gaar zijn.
5. Gegrilde groenten met tomaatjes en pasta mengen
Doe de gare gegrilde groenten weer terug in de schaal. Halveer de tomaatjes en doe ze bij de asperges en de courgette. Schep de groenten even om, voeg de pasta toe en meng alles goed door elkaar.
6. Pastasalade over veldsla verdelen
Verdeel over de bodem van een saladeschaal de veldsla en schep er de salade op. Verdeel de in stukjes gescheurde ham en mozzarella over de salade en knijp er het sap van een halve citroen overheen.
Snijd de overgebleven helft van de citroen in plakjes en voeg deze als frisse smaakmaker toe aan een kan met water.
7. De bbq salade verder afmaken
Snijd de olijven doormidden en verdeel ze met de pijnboompitjes over de salade. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen, garneer de salade met de basilicumblaadjes en klaar is je heerlijke bbq salade. Eet smakelijk.