Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 370 instructies gemaakt

Gezonde bbq salade maken met pasta en gegrilde groenten.

Omschrijving

Deze zomerse salade met pasta en groenten is erg lekker bij de bbq of als gezonde maaltijdsalade of lunchgerecht. Het recept van deze bbq salade is simpel en het maken van de pastasalade kost hooguit een half uurtje tijd. Hoe je de barbecue salade moet maken, leer je in de instructievideo. Onder de video vind je het geschreven recept met daarbij een lijstje met ingrediënten en benodigdheden voor de salade.

Handleiding
Benodigdheden
  • Salade voor 4 personen:
  • tortiglioni, penne of fusilli pasta, 200 gram
  • groene asperges, 200 gram
  • courgette, 1 stuk
  • kerstomaatjes (snoeptomaatjes), 20 stuks
  • veldsla, 100 gram
  • pitloze zwarte olijven, 20 stuks
  • pijnboompitten
  • parmaham, 150 gram
  • mozzarella, 250 gram
  • verse basilicumblaadjes, 8 stuks
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • kookpan
  • vergiet
  • scherp mes
  • grote lepel
  • grillpan (of bbq)
  • schaal
  • saladeschaal

1. De pasta koken

Kook in een pan met ruim kokend water en wat toegevoegd zout, de pasta beetgaar. Doe de gare pasta in een vergiet en spoel deze even af met koud water. Zo laat je de pasta schrikken om te voorkomen dat deze gaat kleven.
Om echt zeker te zijn dat de pasta niet meer aan elkaar kleeft, kun je tijdens het afkoelen alvast een beetje olijfolie door de pasta roeren.
Tegenwoordig kun je ook glutenvrije en speltpasta kopen. Mocht je willen variëren, dan zijn dit dus gezonde alternatieven voor de veelgebruikte tarwepasta.

2. De groene asperges halveren

Groene asperges hoeven niet te worden geschild. Was de asperges en snijd het onderste stugge deel eraf (2 à 3 cm). Snijd daarna de asperges doormidden en leg ze in een schaal.

3. De courgette in plakjes snijden

Boen de courgette schoon en snijd hem met schil in dunne plakken. Leg de plakken courgette bij de asperges in de schaal en besprenkel de groenten met olijfolie. Strooi er wat zout en peper overheen en schep alles door elkaar.

4. De groenten grillen

Verwarm de grillpan op middelhoog vuur. Leg de asperges en courgette in de pan en grill de groenten bruin en beetgaar. Keer tijdens het grillen de halve asperges en plakken courgette wel regelmatig om, zodat ze niet verbranden.
Je kunt de groenten natuurlijk ook grillen op de barbecue!
Proef de groenten even om te kijken of ze voldoende gaar zijn.

5. Gegrilde groenten met tomaatjes en pasta mengen

Doe de gare gegrilde groenten weer terug in de schaal. Halveer de tomaatjes en doe ze bij de asperges en de courgette. Schep de groenten even om, voeg de pasta toe en meng alles goed door elkaar.

6. Pastasalade over veldsla verdelen

Verdeel over de bodem van een saladeschaal de veldsla en schep er de salade op. Verdeel de in stukjes gescheurde ham en mozzarella over de salade en knijp er het sap van een halve citroen overheen.
Snijd de overgebleven helft van de citroen in plakjes en voeg deze als frisse smaakmaker toe aan een kan met water.

7. De bbq salade verder afmaken

Snijd de olijven doormidden en verdeel ze met de pijnboompitjes over de salade. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen, garneer de salade met de basilicumblaadjes en klaar is je heerlijke bbq salade. Eet smakelijk. De bbq salade verder afmaken
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!