Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 380 instructies gemaakt

Gemengde groenten van de BBQ met verse kruiden.

Omschrijving

Op de barbecue kun je groenten heerlijk grillen. Dit recept leert je hoe je het roosteren het beste kunt doen. Met groenten bij de barbecue geef je er een gezonde twist aan en wordt de bbq ook geschikt voor vegetariërs. Voor niet vegetariërs is het een lekker en gezond bijgerecht. Hoe je de groenten moet (voor)bereiden, laat Jeroen zien in deze kookvideo. In de geschreven handleiding staan de ingrediënten vermeld die je nodig hebt voor het bereiden van de groenten en kun je het recept nog eens rustig nalezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • Buitenkeuken
  • Hoeveelheden groenten en kruiden naar keuze:
  • aubergine
  • courgette
  • paprika's geel, rood en groen
  • stevige (tros)tomaten
  • grof zeezout of keukenzout
  • verse rozemarijn
  • verse oregano
  • takjes tijm
  • knoflook
  • vloeibare boter
  • Parmezaanse kaas
  • En verder:
  • Barbecuegerei
  • Knoflookpers
  • dunschiller

1. De aubergine snijden

Was de aubergine en snijd hem in plakken.

2. Het vocht uit de aubergine absorberen

Leg de aubergine plakken naast elkaar op keukenpapier en bestrooi ze rijkelijk met zout. Dek de plakken af met een vel keukenpapier en zet als gewicht bijvoorbeeld een schaal op de plakken. Het zout wordt zo in de aubergine gedrukt en het vocht eruit geperst. Door het vocht uit de aubergine te halen, zorg je ervoor dat de aubergine op de bbq beter gaar wordt.
Het zout zorgt ervoor dat het vocht in de aubergine vrijkomt.

3. De overige groenten snijden

Was de courgette en snijd deze in plakken. Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken. Was de tomaten. Snijd de tomaten vervolgens in plakken. Doe de groenten bij elkaar in een grote, liefst platte schaal (zoals een ovenschaal).
Zonder schil is de paprika beter te verteren.

4. De kruiden toevoegen

Neem wat rozemarijn, oregano en takjes tijm. Hak de verse kruiden goed fijn en schep de kruiden door de gesneden groente. Voeg wat peper en zout toe en schep er een teentje geperste knoflook door. Besprenkel de groenten met vloeibare boter (voor bakken en braden) en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Als je de groenten een dag van tevoren bereidt, kunnen ze goed marineren en lekker op smaak komen.

5. De groenten grillen

Leg de plakken groente op de bbq en rooster ze gaar. Leg daarna de gare groenten op een bord en rasp er wat verse Parmezaanse kaas op. Lekker met brood of pastasalade! De groenten grillen
Als je de plakken groenten tijdens het grillen eerst horizontaal en daarna verticaal op het rooster legt, dan ontstaat er een mooi gegrild ruitpatroon in de groenten.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!