1. De aubergine snijden
Was de aubergine en snijd hem in plakken.
2. Het vocht uit de aubergine absorberen
Leg de aubergine plakken naast elkaar op keukenpapier en bestrooi ze rijkelijk met zout. Dek de plakken af met een vel keukenpapier en zet als gewicht bijvoorbeeld een schaal op de plakken. Het zout wordt zo in de aubergine gedrukt en het vocht eruit geperst. Door het vocht uit de aubergine te halen, zorg je ervoor dat de aubergine op de bbq beter gaar wordt.
Het zout zorgt ervoor dat het vocht in de aubergine vrijkomt.
3. De overige groenten snijden
Was de courgette en snijd deze in plakken. Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken. Was de tomaten. Snijd de tomaten vervolgens in plakken. Doe de groenten bij elkaar in een grote, liefst platte schaal (zoals een ovenschaal).
Zonder schil is de paprika beter te verteren.
4. De kruiden toevoegen
Neem wat rozemarijn, oregano en takjes tijm. Hak de verse kruiden goed fijn en schep de kruiden door de gesneden groente. Voeg wat peper en zout toe en schep er een teentje geperste knoflook door. Besprenkel de groenten met vloeibare boter (voor bakken en braden) en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Als je de groenten een dag van tevoren bereidt, kunnen ze goed marineren en lekker op smaak komen.
5. De groenten grillen
Leg de plakken groente op de bbq en rooster ze gaar. Leg daarna de gare groenten op een bord en rasp er wat verse Parmezaanse kaas op. Lekker met brood of pastasalade!
Als je de plakken groenten tijdens het grillen eerst horizontaal en daarna verticaal op het rooster legt, dan ontstaat er een mooi gegrild ruitpatroon in de groenten.