Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 104 instructies gemaakt

Hartige taart of quiche maken met broccoli, pesto, rode ui, champignons en olijven.

Hartige taart of quiche maken met broccoli, pesto, rode ui, champignons en olijven.
Omschrijving

Als je op zoek bent naar een lekker recept voor een hartige taart of quiche - of juist een origineel broccoli recept -, dan is dit recept een aanrader. De bodem van de hartige taart maak je op basis van zelfgemaakt deeg (of bladerdeeg). Door de toevoeging van onder meer de olijven met amandelen, is dit hartige taart recept net even anders en krijgt de broccolitaart een originele smaaktwist. Maak de hartige taart voor jezelf, je gasten, als feestelijk recept voor feestdagen zoals Kerst - of een andere speciale gelegenheid. Dit recept is ook geschikt voor vegetariërs.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor de bodem:
  • 170 gram volkoren speltmeel (of evt: tarwemeel)
  • 60 gram boekweitmeel
  • 140 gram volle yoghurt
  • 40 ml olijfolie, extra vergine
  • Zeezout
  • Voor de vulling:
  • Broccoli
  • Rode ui
  • Knoflook, twee teentjes
  • Champignons
  • Stuk jonge kaas (je hebt ongeveer 100 gram nodig)
  • Groene pesto
  • Groene olijven (evt. met amandelen)
  • 2 eieren (medium)
  • Scheutje volle melk
  • Scheutje slagroom
  • Zout
  • Peper

1. Taartbodem maken

Het maken van de taartbodem kun je doen op basis van zelfgemaakt deeg of met kant-en-klaar deeg:
Bereid de deegbodem voor je hartige taart of quiche zoals stapsgewijs beschreven in ons andere recept: zelf deeg voor hartige taart of quiche maken.
Natuurlijk kun je ook een bodem maken van zelfgemaakt bladerdeeg - of gewoon met kant-en-klaar bladerdeeg als basis.
Beleg de taartbodem met het deeg en prik daarna met een vork wat gaatjes in het deeg.

2. Taartbodem bestrijken met pesto

Gebruik je het recept met zelfgemaakt deeg, dan moet je de taartbodem eerst kort voorbakken. Is de zelfgemaakte bodem klaar en voorgebakken, laat deze dan even afkoelen. Bij de bladerdeeg bodem is het voorbakken niet nodig. Deze kun je ongebakken verder bereiden.
Bestrijk de taartbodem ruim met pesto.

3. Broccoli fijnsnijden

Snijd de broccoli in fijne stukjes. Stoom of kook de broccoli kort, totdat de broccoliroosjes 'beetgaar' (oftewel nog licht knapperig) zijn. Afhankelijk van de manier van koken en de grootte van de stukken broccoli, duurt dit zo'n 4-8 minuten.

4. Quiche vullen

  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Verdeel de broccoli nu over de taartbodem en leg daarna de olijven en blokjes kaas er bovenop.

5. Eiermengel maken

  • Breek de eieren boven een kom.
  • Klop er een scheutje slagroom en een scheutje melk doorheen.
  • Snijd een rode ui fijn, pers een teentje knoflook en klop ook dit samen met een snuf zout door het mengsel. Optioneel kun je nog wat zwarte peper toevoegen.
Zie de volgende instructievideo's voor het professioneel fijnsnijden van ui of het pellen en snijden van knoflook.

6. Hartige taart bakken

  • Giet het eimengsel gelijkmatig over de quiche.
  • Leg er vervolgens gesneden champignons bovenop.
  • Plaats de quiche in het midden van de oven en bak deze in ongeveer 25 minuten helemaal gaar.
Wordt de bovenkant te bruin maar is de quiche nog niet helemaal gaar? Dek de bovenkant dan af met aluminiumfolie, zet de oven wat lager (ongeveer 175 graden) en bak de hartige taart op deze manier verder af.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!