Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 480 instructies gemaakt

Stokbrood snijden zonder scheuren. Zo doe je dat!

Omschrijving

Hoe je stokbrood kunt snijden zonder scheuren maar met mooie ronde sneetjes als resultaat, kun je zien in deze instructievideo. Door het brood op de juiste manier te snijden voorkom je gescheurd of platgedrukt stokbrood. Zo houd je het stokbrood mooi om te serveren en behouden de sneetjes de juiste vorm om te besmeren of te beleggen. Onder de video vind je extra uitleg en tips.

Handleiding

1. Stokbrood omgekeerd neerleggen

Leg het stokbrood op een snijplank. Draai het stokbrood om voordat je het gaat snijden. De onderkant van het brood (de egale kant) komt nu dus boven te liggen. Het brood ligt als het ware 'op zijn kop' met de harde korst naar beneden gedraaid. Stokbrood omgekeerd neerleggen

2. Stokbrood snijden

Je kunt het stokbrood nu snijden zonder dat je scheuren in het brood krijgt. Het broodmes kan nu niet meer achter de harde korst van de bovenkant van het brood blijven hangen waardoor je voorkomt dat je het stokbrood tijdens het snijden kapot trekt.
Gebruik voor het snijden van het stokbrood een broodmes van goede kwaliteit en druk het brood niet plat wanneer je het snijdt. Als resultaat heb je nu mooie rondje partjes die je kunt gebruiken bij de borrel of om te serveren als bijgerecht.

Misschien ook interessant:
>> Verse zalmsalade maken met dille, ui en augurk.
>> Zelf hummus maken.
>> Kruidenboter maken met verse kruiden en knoflook. Stokbrood snijden
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!