1. Het maken van het deeg
Voeg aan een pak mix voor hartige taarten, 50 gram boter en 50 ml water toe. Maak met behulp van een mixer hiervan een soepel deeg.
2. Het rijzen van het deeg
Kneed met de hand het deeg tot één geheel in de vorm van een bal. Leg de bal deeg terug in de beslagkom en dek deze af met plastic folie. Laat het deeg 10 minuten bij kamertemperatuur rusten.
3. De vorm bekleden met het deeg
Bekleed met een dunne laag deeg een ingevette pie- of springvorm van 24 cm doorsnee. Prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat het deeg droog blijft en goed gaar wordt. Eventueel kun je ook iets paneermeel over de deegbodem strooien.
4. Een vulling van spekblokjes, champignons, ham en gesnipperde ui
Bak in een beetje olie wat spekblokje met een gesnipperde ui. Voeg blokjes ham en champignons toe en laat die even meebakken. Voeg naar smaak wat kruiden, zout en peper toe.
Giet het vocht uit de pan en verdeel de vulling over de bodem. Strooi er 100 gram geraspte kaas over. Giet een (kaas)saus over de vulling en bestrooi het geheel met nog iets kaas.
5. Een vulling van broccoli met kaas en zalm
Kook kleine roosjes broccoli 5 minuten in weinig water met wat zout. Laat de broccoli goed uitlekken. Leg plakjes kaas op de deegbodem. Verdeel hierover de broccoli, zalmsnippers en verkruimelde plakjes kaas. Klop 3 eieren los met wat koffieroom, zout en peper en giet dit eimengsel over de groente.
Je kunt de taart vullen met allerlei ingrediënten naar keuze. Wees creatief en creëer een hartige taart naar eigen recept.
6. Het bakken van de taart
Bak de taart met de vulling 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden (gasovenstand 4-5) gaar en bruin.
Als je de taart goed laat afkoelen en daarna omwikkelt met folie, kun je hem ook invriezen.