Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 412 instructies gemaakt

Een snelle pasta pesto tomaat maken.

Een snelle pasta pesto tomaat maken.
Omschrijving

Pasta pesto tomaat is een recept dat je snel en eenvoudig kunt bereiden en dat met 15 minuten op tafel staat. Je hebt er slechts een paar ingrediënten voor nodig en het is een heerlijk gerecht dat je het hele jaar door kunt maken. Krijg je gasten en heb je weinig tijd? Dan zit je met pasta pesto altijd goed. Als je van tevoren verse pesto maakt, dan geef je een culinaire twist aan het recept. Met kant-en-klare pesto houd je het eenvoudig.
Aan deze pasta pesto zijn cherrytomaatjes en rucola toegevoegd, voor een kleurrijke twist. Natuurlijk kun je ook een andere variant maken, zoals bijvoorbeeld met courgette.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 4 personen:
  • Vlinderpasta, per persoon 75-100 gram
  • Pesto, 40 gram (zo'n 4 eetlepels)
  • Cherrytomaatjes, 1 bakje
  • Zakje rucola (of groene gemengde salade)
  • Zout
  • Optioneel:
  • Pijnboompitten
  • Overige benodigdheden:
  • Pan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Vergiet
Wil je zelf groene pesto maken? Doe dit dan voordat je begint met het bereiden van de pasta. Natuurlijk kun je de pesto ook al de dag van tevoren bereiden. Het recept voor groene pesto, vind je hier.

1. De pasta koken

Doe de (vlinder)pasta in een ruime pan met water (1 liter per 100 gram pasta). Voeg een snuf zout toe. Je kunt hiervoor als richtlijn 1 theelepel zout per liter water aanhouden.
Breng de pasta aan de kook en houd de bereidingstijd aan zoals aangegeven op de verpakking. Vaak is dit tussen de 2 en 5 minuten. Proef de vlinderpasta tussendoor om te checken hoe gaar de pasta is. Zo weet je zeker dat deze zijn stevigheid behoudt en beetgaar is wanneer je de pasta van het vuur haalt.

2. Pesto toevoegen

Is de pasta klaar? Giet de pasta dan af. Voeg nu de pesto eraan toe. Zo voorkom je ook dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Houd voor dit recept als richtlijn 4 eetlepels pesto aan en proef of dat voldoende is.

3. Cherrytomaatjes en rucola voorbereiden

Was de cherrytomaatjes en, indien nodig, de rucola. Halveer de cherrytomaatjes of snijd ze in partjes.

4. De pasta pesto tomaat opdienen

Verdeel wat rucola over de borden. Schep er de vlinderpasta bovenop en leg de tomaatjes op de pasta. Klaar is je eenvoudige pasta pesto tomaat.
Eventueel kun je ter garnering nog wat geroosterde pijnboompitten toevoegen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!