Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Knoflook pellen, snijden, hakken of persen: zo doe je dat!

Omschrijving

Een knoflookteentje ontvellen en fijnsnijden kan op een snelle en makkelijke manier. Maar hoe? In deze instructievideo leer je op welke manieren je de knoflook professioneel kunt bereiden. Dus ga jij vanavond koken met knoflook? Dan is deze video zeker even het kijken waard.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Vliesje verwijderen

Het vliesje van de knoflookteen kun je gemakkelijk en snel verwijderen door het teentje te pletten. Leg een enkel knoflookteentje op de snijplank en pak je koksmes. Plet het teentje met de vlakke kant van het koksmes door met de bal van je hand op de zijkant van het mes te drukken. Het velletje komt zo los van de teen, waarna je het er in één beweging gemakkelijk vanaf kunt halen.
Knoflookadem? Deze kun je verminderen door met je mes de groene kern uit het teentje te verwijderen.

2. Verwerking

Je kunt de knoflook nu hakken, fijnsnijden of persen voor verdere verwerking in een gerecht. Bij het hakken kun je met het mes een driehoeksbeweging maken, waarbij je met een hand de punt van het mes vasthoudt en vervolgens in een driehoek van links naar rechts (en weer terug) snijdt. Wanneer je de knoflook perst met een knoflookpers krijg je een meer pasta-achtige substantie. Verwerking
Gebruik knoflook zo laat mogelijk in het proces van bereiding. Knoflook mag je niet te lang verhitten en al helemaal niet bakken zoals je met uien doet. De knoflook verliest dan zijn aroma.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!