1. Deeg maken
Doe het speltmeel, het boekweitmeel en een snuf zeezout (hoeveelheid naar wens) in een mengkom en vermeng de ingrediënten met elkaar. Giet de yoghurt en de olijfolie over het meel en kneed alles met je handen door elkaar, totdat het goed vermengd is. Vorm er een mooie ronde deegbol van. Leg de bol in een afsluitbare kom (of doe een stuk plasticfolie over de kom om deze goed af te sluiten) en plaats de kom minstens een half uur in de koelkast.
Als je het lekker vindt, dan kun je sesamzaad of kruiden toevoegen aan je deeg.
2. Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 170 graden.
3. Springvorm (of quichevorm) gebruiken
Leg een stuk bakpapier in de springvorm (of vet een quichevorm goed in). Vouw de randen van het papier even goed terug of vouw het papier dubbel terug in de springvorm (maar wel zodanig dat de gehele springvorm bedekt is).
Let op dat het bakpapier niet tegen de zijkanten van je oven komt, want dan kan het papier gaan schroeien!
Door een springvorm te gebruiken, krijg je de hartige taartbodem of quichebodem straks makkelijk uit de vorm.
4. Deegbodem vormen
Leg de deegbol in het midden van de springvorm en begin nu met het platdrukken van het deeg. Druk het deeg voor de quiche met de bal van je hand steeds verder plat, zodat het zich naar buiten toe gaat vormen tot een platte bodem.
5. Randen vormen
Druk het deeg nu zo ver uit, dat je ook de randen kunt vormen door het deeg naar de zijkant toe omhoog te duwen. Als de deegbodem klaar is, neem dan een vork en prik hiermee gaatjes in het deeg zodat er lucht bij kan komen voor het bakken.
6. Voorbakken van de quichebodem
Plaats de taartbodem in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze alvast 10 minuten voor.
7. Klaar voor verder gebruik
Haal je taartbodem uit de oven. Je hartige taartbodem is nu klaar om te vullen met een lekkere vulling naar keuze. Bekijk voor inspiratie onze andere instructies op de site, bijvoorbeeld van de hartige taart met broccoli.
Heb jij leuke tips voor de vulling of een lekkere variatietip? Laat het hieronder dan vooral even weten!