Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 335 instructies gemaakt

Een vegetarische quiche maken met wortel, geitenkaas en noten.

Omschrijving

Dit quiche recept met vers bladerdeeg, wortelen en geitenkaas is niet moeilijk om te maken en ook geschikt voor vegetariërs. Hoe je de quiche kunt maken, leer je in deze instructievideo. Onder de kookvideo vind je het recept en de ingrediënten terug, die je nodig hebt om de vegetarische quiche te bereiden. De hartige taart is niet alleen erg lekker, maar ook zeer geschikt als een gezonde maaltijd voor een vleesloze dag. Eet smakelijk!

Handleiding
Benodigdheden
  • boter
  • (winter)wortelen, 800 gram
  • lente uitjes, 3 stuks
  • extra vierge olijfolie, 2 eetlepels
  • vers bladerdeeg (koeling van onze supermarkt), 1 rol
  • bakpapier
  • pak gedroogde bonen
  • eieren, 4 stuks
  • room, 100 milliliter
  • verse bieslook, 2 eetlepels
  • verse tijm, 2 takjes
  • cayennepeper, 1 theelepel
  • ruime handvol gemengde noten of naar keuze
  • peper en zout
  • zachte geitenkaas, 100 gram
  • En verder:
  • quichevorm
  • bakkwastje
  • rasp
  • kom
  • scherp mes
  • garde

1. De quichevorm invetten

Vet met behulp van een boterkwastje de bodem en de randen van de vorm goed in met boter.

2. De wortelen raspen en de uitjes snijden

Schil de wortelen, snijd een plakje van de boven- en onderkant af en rasp ze daarna grof. Maak de uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.

3. De wortel en ui bakken

Verwarm de olie in een koekenpan. Doe de geraspte wortel met de ui-ringetjes in de pan, roer dit goed door elkaar en bak de groente in 5 minuten zacht. Schep daarna het wortelmengsel in een schaal en breng de groente op smaak met de cayennepeper en wat zout en peper.

4. De quichevorm met deeg bekleden

Vouw het deeg uit tot een grote plak en bekleed hiermee de vorm (zie video 0.32). Snijd het overtollige deeg rondom langs de rand van de vorm weg en prik met een vork op de bodem gaatjes in het deeg (zie video 0.40). De quichevorm met deeg bekleden
In plaats van kant-en-klaar vers bladerdeeg uit de koeling (of diepvriesbladerdeeg) kun je als bodem ook het deeg zelf maken op basis van spelt- of tarwemeel. De baktijd kan dan echter wel afwijken en is afhankelijk van de gebruikte deegsoort.

5. Het verse bladerdeeg blind bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een royaal stuk bakpapier, leg dit over het bladerdeeg heen in de vorm en vul de vorm over het bakpapier heen af met gedroogde bonen. Zet daarna de vorm in de voorverwarmde oven en laat het deeg 20 minuten gaar bakken. Het verse bladerdeeg blind bakken

6. Het wortelmengsel in de quichevorm doen

Haal na 20 minuten de bodem voor de quiche uit de oven en verwijder het bakpapier met de bonen. Vul daarna de hartige taart bodem met het wortelmengsel.

7. De quiche verder ovenklaar maken

Haal de blaadjes tijm van de takjes, knip de bieslook fijn en hak de noten in stukjes. Doe de eieren in een kom en klop ze los met de room. Roer de tijmblaadjes, de bieslook en de noten door de eieren met room. Breng dit op smaak met een snufje zout en giet het daarna gelijkmatig verdeeld over de wortelen.

8. De vegetarische quiche bestrooien met kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel de kaas over de hartige taart. Zet de vegetarische quiche in de voorverwarmde oven en laat de taart in ongeveer 25 minuten gaar en bruin bakken. Haal de quiche uit de oven, garneer deze met wat verse tijm en... smakelijk eten! De vegetarische quiche bestrooien met kaas
Als de bovenkant te donker wordt terwijl het deeg nog niet helemaal gaar is, dan kun je de quiche losjes afdekken met aluminiumfolie en afgedekt verder afbakken.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!