Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Bloemkool snijden en koken, makkelijk uitgelegd.

Omschrijving

Hoe je bloemkool kunt snijden en hoe je de bloemkool kunt koken, leer je in deze instructievideo. Ook wordt uitgelegd hoe lang je bloemkool moet koken en hoe je weet of de bloemkool gaar is. Daarnaast leer je hoe je bloemkool in de oven kunt roosteren. In de geschreven uitleg onder de instructievideo kun je alles nog eens rustig nalezen en bekijken wat je nodig hebt voor het bereiden van de bloemkool. Zo krijg je deze basistechniek makkelijk en snel onder de knie.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Bloemkool snijden

Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snij ook de stronk (de onderkant) van de bloemkool weg. Om bloemkool te koken, snij je de bloemkool in zogenaamde roosjes. Dit doe je door de bloemkool van de steel af te snijden, zodat de roosjes los komen en je kleine stukken bloemkool overhoudt.

2. Bloemkool afspoelen

Doe de bloemkoolroosjes in een vergiet en spoel de roosjes af onder de kraan.

3. Bloemkool aan de kook brengen

Breng een pan met water aan de kook. Voeg een snuf zout toe aan het water en doe de bloemkoolroosjes erbij. Laat de bloemkool koken op een middelhoog vuur.
Bloemkool aan de kook brengen

4. Bloemkool koken: hoe lang?

Hoe lang je de bloemkool moet koken hangt qua tijd af van de grootte van de roosjes. Laat de bloemkool 8 tot 10 minuten koken. Haal een bloemkoolroosje uit het water en spoel deze af onder de koude kraan zodat je kunt proeven of de bloemkool gaar is. De bloemkool moet beetgaar zijn (oftewel: knapperig zacht) voordat je deze van het vuur haalt.

5. Bloemkool afgieten

Giet de bloemkool af in een vergiet. De bloemkool is nu klaar om te serveren of om verder te bereiden.

6. Bloemkool roosteren in de oven

Je kunt bloemkool ook roosteren in de oven. Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal en besprenkel de roosjes met olijfolie, zout en peper. Bloemkool roosteren in de oven

7. Bloemkool roosteren: hoe lang?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats de ovenschaal met bloemkoolroosjes in het midden van de voorverwarmde oven. Houd qua tijd voor het roosteren van de bloemkool zo’n 45 minuten aan, totdat deze goudbruin en krokant is.
Klaar is je geroosterde bloemkool! Heerlijk als bijgerecht en weer eens wat anders dan gekookte bloemkool.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!