Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 372 instructies gemaakt

Feestelijk paasrecept: paaseieren van chocolade met taartvulling.

Omschrijving

Ben je op zoek naar leuke en makkelijke paasrecepten? Vul holle paaseieren van chocolade met kwarktaart van dr Oetker: een originele en makkelijke paastraktatie. Leuk voor bij de paasbrunch, het paasontbijt of om te trakteren bij de koffie tijdens Pasen. De gevulde chocolade eieren zijn in een handomdraai klaar! De chocolade in combinatie met de kwarktaart smaakt heerlijk en is een leuke verrassing. Hoe je deze gevulde paaseieren met kwarktaart kunt maken, dat zie je in de instructievideo. De ingrediënten en benodigdheden voor de paaseieren, vind je in de handleiding eronder. Een simpel paasrecept met een heerlijk en feestelijk eindresultaat.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor ca 12 paaseieren:
  • 1 pak dr.Oetker Kwarktaart Banaan Chocolade
  • kwark, 500 gr
  • slagroom, 250 ml
  • boter, 60 gr
  • water, 400 ml
  • holle chocolade paaseieren, 12 stuks
  • En verder:
  • beslagkom
  • mixer
  • kommetje met heet water
  • plat bord
  • scherp, puntig mesje
  • stukje keukenpapier
  • 2 theelepels
  • 12 eierdopjes of klein formaat kopjes
  • steelpannetje
  • pollepel
  • plat of diep bord

1. De bovenkant van de chocolade eieren eraf snijden

Leg de chocolade eieren op een bord. Vul een kommetje met heet water en doop hierin het lemmet van het mesje. Veeg het lemmet droog op een stukje keukenpapier en snij met het verwarmde mesje heel voorzichtig en in een zigzagvorm, de bovenkant van het chocolade ei eraf (zie video 0.30). Verwarm tussen het snijden door het lemmet steeds opnieuw zodat het warm genoeg blijft.
Snij zo de bovenkanten van alle chocolade eieren eraf. Zet, als je de gehele bovenkant eraf hebt gesneden, het chocolade ei in een eierdop of klein formaat kopje even opzij. De bovenkant van de chocolade eieren eraf snijden

2. De kwarktaartvulling maken

We gaan nu de vulling voor de paaseieren maken. Neem hiervoor een beslagkom. Giet het water in de kom en voeg de taartmix toe. Klop dit met de mixer door elkaar totdat de taartmix goed is opgelost. Doe vervolgens de kwark en de slagroom bij de taartmix en mix alles tot een stevig geheel.

3. De chocolade eieren vullen

Vul nu met behulp van twee theelepels de chocolade eieren tot net iets onder de rand, met de kwarktaart vulling (zie video 1.02). Zet hierna de gevulde paaseieren - in de eierdoppen of kopjes- één uur in de koelkast om de vulling te laten opstijven.

4. De taartbodem garnering maken

In de tijd dat de gevulde chocolade eieren aan het opstijven zijn, kunnen we alvast de garnering maken. We gebruiken hiervoor de bodemmix, die we gaan mixen met de boter. Pak een steelpannetje en smelt hierin de boter, zodat deze makkelijk te mengen is met de bodemmix. Doe de bodemmix bij de gesmolten boter en roer dit goed door elkaar tot een kruimig geheel. Schep daarna de kruimige bodemmix op een bord.
Let erop dat je de boter op een laag vuur laat smelten en dat deze na het smelten niet aan de kook raakt. Hiermee voorkom je dat de boter aanbrandt. Blijf tijdens het smelten van de boter regelmatig roeren en haal de boter, zodra deze gesmolten is, direct van het vuur.

5. De gevulde chocolade paaseieren garneren

Haal de chocolade eieren uit de koelkast en strooi met een theelepel op ieder chocolade ei wat kruimels bodemmix. En voilà, klaar is je feestelijke paastraktatie voor bij de paasbrunch, -lunch of voor bij de paaskoffie! De gevulde chocolade paaseieren garneren
Heb je veel kwarktaart of garnering over? Maak er dan een toetje van voor Pasen - of daarna. In de koelkast blijven de ingrediënten nog een paar dagen goed.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!