Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 519 instructies gemaakt

Ambachtelijke chocoladeletter zelf maken (tip: of maak een chocoladenaam).

Ambachtelijke chocoladeletter zelf maken (tip: of maak een chocoladenaam).
Omschrijving

Hoe kun je zelf een chocoladeletter maken? Of natuurlijk een gehele naam van degene van wie je het lootje getrokken hebt! In deze instructie kun je de stappen en het recept voor het maken van de chocolade en het vormen van de letter, terugvinden. Maak er zelf iets creatiefs van met mooie decoratie en klaar is je persoonlijke snoepgoed voor de Sinterklaas. Geniet ervan of geef het cadeau aan iemand die je er vast blij mee maakt!

Handleiding
Benodigdheden
  • 250 gram chocolade naar keuze (puur, melk of wit)
  • 75 gram roomboter
  • Overige benodigdheden:
  • Ruime pan
  • Steelpannetje - Bol.com
  • RVS mengkom - Bol.com
  • Spuitzak - Bol.com
  • Snijplank - Bol.com
  • Bakpapier
  • Zwarte stift
  • Wit papier
  • Plakband
Voor een grote letter of een chocoladenaam kun je als verhouding 2/3 chocolade en 1/3 roomboter aanhouden.

1. Letter uittekenen

Zoek op internet een mooie vorm van de letter die je wilt maken, en print deze uit. Of teken met zwarte stift creatief een eigen sierletter (of meerdere letters) op wit papier. Plak vervolgens met plakband het papier vast op een snijplank zodat deze niet kan verschuiven. Daar overheen leg je een stuk bakpapier met de gladde kant naar boven. Plak ook het bakpapier met tape vast aan de snijplank, zodat het niet kan verschuiven.

2. Chocolade smelten

Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook. Breek de chocolade in kleinere stukken. Hang vervolgens een klein (steel)pannetje in in de grote pan en smelt hierin op een laag vuur de stukken chocolade totdat je een mooie massa hebt. Chocolade smelten
Zorg ervoor dat de chocolade niet te warm wordt. De boter smelt dan teveel als je de chocolade en de boter gaat mengen.
Je kunt de chocolade ook 'au bain marie' smelten boven kokend water.

3. Mixen van de chocolade en de boter

Neem de pan van het vuur en mix de boter door de gesmolten chocolade.

4. Spuitzak gebruiken

Schep het chocolademengsel in een spuitzak. Spuit nu de vorm van je chocoladeletter op het bakpapier.
Bekijk de volgende instructie voor het op de juiste manier gebruiken van een spuitzak.

5. Decoratie aanbrengen

Decoreer je chocoladeletter met noten, rozijnen, marsepein, snoepjes of ander leuks. Doe dit wanneer de chocolade nog zacht is want anders valt het er natuurlijk zo weer vanaf... Decoratie aanbrengen

6. Afkoelen

Laat je chocoladeletter goed afkoelen, bijvoorbeeld door deze in de koelkast te plaatsen. En klaar is je originele Sinterklaasletter!

Misschien ook interessant:
>> Sinterklaas recept: taai taai poppetjes maken van zelfgemaakt deeg
>> Hoe kun je Ambachtelijke Chocolade Pepernoten maken?
>> Hoe kun je zelf gevulde speculaas maken met echte amandelspijs?
Maak een decoratief doosje om de zelfgemaakte chocoladeletter en geef het cadeau. Lekker, origineel en ook leuk als surprise!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!