Voor een grote letter of een chocoladenaam kun je als verhouding 2/3 chocolade en 1/3 roomboter aanhouden.
1. Letter uittekenen
Zoek op internet een mooie vorm van de letter die je wilt maken, en print deze uit. Of teken met zwarte stift creatief een eigen sierletter (of meerdere letters) op wit papier. Plak vervolgens met plakband het papier vast op een snijplank zodat deze niet kan verschuiven. Daar overheen leg je een stuk bakpapier met de gladde kant naar boven. Plak ook het bakpapier met tape vast aan de snijplank, zodat het niet kan verschuiven.
2. Chocolade smelten
Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook. Breek de chocolade in kleinere stukken. Hang vervolgens een klein (steel)pannetje in in de grote pan en smelt hierin op een laag vuur de stukken chocolade totdat je een mooie massa hebt.
Zorg ervoor dat de chocolade niet te warm wordt. De boter smelt dan teveel als je de chocolade en de boter gaat mengen.
Je kunt de chocolade ook
'au bain marie' smelten boven kokend water.
3. Mixen van de chocolade en de boter
Neem de pan van het vuur en mix de boter door de gesmolten chocolade.
4. Spuitzak gebruiken
Schep het chocolademengsel in een spuitzak. Spuit nu de vorm van je chocoladeletter op het bakpapier.
Bekijk de volgende instructie voor het op de
juiste manier gebruiken van een spuitzak.
5. Decoratie aanbrengen
Decoreer je chocoladeletter met noten, rozijnen, marsepein, snoepjes of ander leuks. Doe dit wanneer de chocolade nog zacht is want anders valt het er natuurlijk zo weer vanaf...
6. Afkoelen
Laat je chocoladeletter goed afkoelen, bijvoorbeeld door deze in de koelkast te plaatsen. En klaar is je originele Sinterklaasletter!
Maak een decoratief doosje om de zelfgemaakte chocoladeletter en geef het cadeau. Lekker, origineel en ook leuk als surprise!