Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe maak je een bladerdeeg kerstster met knakworstjes?

Omschrijving

Wil je bladerdeeg hapjes voor Kerst maken en ben je op zoek naar een feestelijk recept? Maak dan deze kerstster van bladerdeeg met mini knakworstjes. Origineel en verrassend om tijdens de feestdagen te serveren bij bijvoorbeeld de kerstborrel, kerstbrunch of de kerstlunch. Deze bladerdeeg ster van Koopmans valt onder de makkelijke kersthapjes en is erg leuk om te maken. Veel plezier met het bereiden van de bladerdeeg kerstster!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
 • Roomboter bladerdeeg, 15 plakjes (2 pakken)
 • Unox Party knaks, 2 blikken à 400 gram
 • Ei, 1 stuk
 • Optioneel:
 • Mosterd en/of dipsausje
 • En verder:
 • Bakpapier
 • Cocktailprikkers
 • Snijplank - Bol.com
 • Keukenmes - Bol.com
 • Bakkwastje - Bol.com
 • Kommetje

1. Het bladerdeeg ontdooien

Neem de plakjes bladerdeeg uit de verpakking, haal ze van elkaar en leg ze uit op een vel bakpapier. Laat het deeg in ongeveer 5 à 10 minuten ontdooien.

2. De oven voorverwarmen

Terwijl het deeg ontdooit, haal je de bakplaat uit de oven en bekleed je de plaat met bakpapier. Zet daarna de oven aan op 200 graden (elektrische oven) of op 180 graden (gasoven) om voor te verwarmen.

3. De knakworst rolletjes maken

Als het deeg voldoende ontdooid is kun je beginnen met het maken van de knakworst rolletjes.
Verwijder de folie velletjes van het deeg en snijd ieder plakje bladerdeeg in 4 gelijke repen. Snijd de mini knakworstjes doormidden. Leg op een reep deeg langs de bovenkant een half worstje en rol vervolgens de reep bladerdeeg helemaal om het cocktailworstje heen. Doe hetzelfde met alle overige repen deeg en worstjes. De knakworst rolletjes maken

4. De kerstster van bladerdeeg vormen en bakken

Vorm nu vanuit het midden van de bakplaat van de knakworst rolletjes een ster (zie foto). Zet de rolletjes rechtop, met het knakworstje zichtbaar naar boven. Klop het ei los en bestrijk hiermee met een bakkwastje de boven- en zijkanten van de bladerdeeg kerstster. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bladerdeeg ster in 20 à 30 minuten bruin en gaar. De kerstster van bladerdeeg vormen en bakken
Om het midden van de ster extra mooi rond te maken kun je een vuurvast kommetje of beker in het midden van de bakplaat zetten en hier rondom de ster vormen.

5. De kersthapjes serveren

Haal na het verstrijken van de baktijd de bladerdeeg kerstster uit de oven. Laat de ster iets afkoelen en leg hem daarna voorzichtig op een mooie ronde schaal of bord. Als extra kun je de kersthapjes serveren met mosterd of een dipsausje, om de knakworstjes in te dippen.

Zo kun je op een makkelijke manier lekkere bladerdeeghapjes voor Kerst maken! De kersthapjes serveren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!