3. De knakworst rolletjes maken
Als het deeg voldoende ontdooid is kun je beginnen met het maken van de knakworst rolletjes.
Verwijder de folie velletjes van het deeg en snijd ieder plakje bladerdeeg in 4 gelijke repen. Snijd de mini knakworstjes doormidden. Leg op een reep deeg langs de bovenkant een half worstje en rol vervolgens de reep bladerdeeg helemaal om het cocktailworstje heen. Doe hetzelfde met alle overige repen deeg en worstjes.
4. De kerstster van bladerdeeg vormen en bakken
Vorm nu vanuit het midden van de bakplaat van de knakworst rolletjes een ster (zie foto). Zet de rolletjes rechtop, met het knakworstje zichtbaar naar boven. Klop het ei los en bestrijk hiermee met een bakkwastje de boven- en zijkanten van de bladerdeeg kerstster. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bladerdeeg ster in 20 à 30 minuten bruin en gaar.
Om het midden van de ster extra mooi rond te maken kun je een vuurvast kommetje of beker in het midden van de bakplaat zetten en hier rondom de ster vormen.
5. De kersthapjes serveren
Haal na het verstrijken van de baktijd de bladerdeeg kerstster uit de oven. Laat de ster iets afkoelen en leg hem daarna voorzichtig op een mooie ronde schaal of bord. Als extra kun je de kersthapjes serveren met mosterd of een dipsausje, om de knakworstjes in te dippen.
Zo kun je op een makkelijke manier lekkere bladerdeeghapjes voor Kerst maken!
Misschien ook interessant:
>> Hoe kun je gevulde eieren maken?
>> Kersttafel decoreren op een kindvriendelijke manier.
>> Hoe maak je bladerdeeghapjes met salami en kaas?