Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Sinterklaas recept: taai taai poppetjes maken van zelfgemaakt deeg.

Omschrijving

Deze mini taai taai poppen zijn niet moeilijk om te maken en ook leuk om te bakken met kinderen. In de instructievideo leer je hoe je voor Sinterklaas zelf taai taai kunt maken. Onder de video vind je de geschreven versie van dit Sinterklaasrecept en de ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van de poppetjes. Wij wensen je veel bakplezier toe!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Ingrediënten voor ong. 15 poppetjes:
  • Bakpoeder, 1 theelepel
  • Gestampte muisjes, 4 eetlepels
  • Bloem, 300 gram
  • Koekkruiden, 2 theelepels
  • Kaneel (gemalen), 1 theelepel
  • Poedersuiker, 5 eetlepels
  • 1 ei (eiwit)
  • Vloeibare honing, 175 ml.
  • Citroen limonadesiroop, 1 eetlepel
  • En verder:
  • Beslagkom
  • Schaaltje
  • Keukenzeef
  • Garde
  • Spatel
  • Vork
  • Keukenmachine of staafmixer
  • Bakkwastje
  • Bakpapier
  • Vershoudfolie

1. De bloem zeven

Zeef boven de beslagkom de bloem met de bakpoeder, de koekkruiden, de gestampte muisjes en de kaneel. Roer daarna alle ingrediënten met een garde goed door elkaar.

2. Eiwit toevoegen

Maak nu in het midden van het bloemmengsel een kuiltje. Splits het ei en bewaar het eigeel. Giet het eiwit in het kuiltje van het bloemmengsel. Schenk vervolgens de honing bij het eiwit in het kuiltje. Eiwit toevoegen

3. Het deeg maken

Klop het eiwit en de honing met een mixer op de laagste stand door het deeg, totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Kneed van het deeg een soepele bal en verpak deze in vershoudfolie. Laat het taai taai deeg daarna 30 minuten rusten in de koelkast.

4. De taai taai poppetjes vormen

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vorm van het deeg 15 poppetjes van een halve centimeter dik en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat (zie video 1.24 – 1.45).

5. Taai taai poppetjes bakken

Klop het eigeel (de eierdooier) los met een vork en bestrijk de poppetjes met hiermee. Schuif het blik in de oven en bak de taai taai in ongeveer 12 minuten gaar. Laat de poppetjes daarna 30 minuten afkoelen. Taai taai poppetjes bakken

6. Het glazuur maken

Giet de limonadesiroop in een kom en voeg de poedersuiker toe. Roer met behulp van een garde de limonadesiroop met de poedersuiker tot een dik glazuur.

7. De mini taai taai versieren

Vouw een spuitzakje van bakpapier. Vul met behulp van een spatel het zakje met het glazuur (zie video 2.50). Knip het puntje van het spuitzakje af en versier de taaitaai met de glazuur (video 3.04 - 3.15). Laat hierna de glazuur een uur drogen en... klaar zijn de taai taai poppetjes!

Fijne Sinterklaasavond! De mini taai taai versieren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!