Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Kerstversiering zelf maken: een simpel en decoratief sfeerlichtje van een glazen potje.

Kerstversiering zelf maken: een simpel en decoratief sfeerlichtje van een glazen potje.
Omschrijving

Wil jij de kersttafel dekken maar heb je geen theelichthoudertjes in stijl? Met dit kerst idee maak je zelf snel deze makkelijk te knutselen sfeerlichtjes. Kerstversiering zelf maken hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn, de kerstknutsels zijn binnen een mum van tijd klaar voor gebruik en ook goed te maken met kinderen.
Met deze goedkope kerstdecoratie, kun je de kersttafel dus extra sfeervol dekken! Of je zet de sfeerlichtjes gezellig in de woonkamer of een hoekje dat nog wel wat kerst aankleding kan gebruiken. Veel kerstknutsel plezier!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Potje schoonmaken

Neem een glazen potje, bijvoorbeeld van jam of soep. Verwijder het etiket door de pot in water te weken en maak de pot goed schoon. Potje schoonmaken
Heb je weinig tijd en wel een donkere sok? Dan kun je het label eventueel ook laten zitten en de sok er gewoon overheen schuiven. Klaar is kees ;-)

2. Pot aankleden met sok

Doe de sok om de pot en drapeer de sok zodanig dat de hiel aan de onderkant van de pot komt en niet zichtbaar is. Is het een oude sok die je niet meer gaat gebruiken? Dan kun je ook de onderkant van de afknippen (de voet) en de sok over het potje heen schuiven. Pot aankleden met sok

3. Sfeerlicht versieren

Knoop wat kerstversiering aan een lint. Neem bijvoorbeeld wat leuke, kleine kerstballetjes hiervoor. Bind het lint met de versiering om de pot en maak een mooie, grote strik in het lint.
Zet het theelicht in de pot en... je sfeerlichtje is klaar! Sfeerlicht versieren
Hoe meer sfeerlichtjes, hoe sfeervoller je de kersttafel natuurlijk kunt maken!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!