Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid05

Redactielid05
Heeft 25 instructies gemaakt

Hoe maak je simpel een iPhone surprise?

Omschrijving

Wil je makkelijk en snel een iPhone surprise maken voor sinterklaas? Hoe je dit doet, leer je in deze instructie. Voor het maken van de telefoon surprise heb je weinig nodig. Doordat je gebruik maakt van een bouwplaat die je kunt printen via de website van iphoned, is dit een hele simpele en snelle surprise om te knutselen. Als cadeau wordt hier een chocoladeletter gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een kleine rechthoekige doos nemen waarin je een ander cadeautje verstopt. Deze sinterklaas iPhone surprise is leuk om te maken voor zowel man als vrouw, jong of oud. Veel plezier met het in elkaar zetten ervan.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Printer
  • Stevig printpapier
  • Scherpe schaar of mesje
  • Lijmstift of plakband
  • Chocoladeletter, 160 gram of doosje van hetzelfde formaat met daarin een cadeautje
  • Al deze benodigdheden zijn onder meer verkrijgbaar bij Bol.com

1. Bouwplaat voor iPhone surprise printen

Begin met het printen van de bouwplaat. Op deze pagina van iphoned.nl kun je bouwplaten in kleur vinden van verschillende modellen iPhones, waarmee je de iPhone surprise kunt maken. Kies een model, download de bouwplaat hiervan als pdf-bestand en open het bestand met Adobe Reader. Nu kun je de iPhone bouwplaat printen.
De surprise telefoons zijn vergroot weergegeven in een formaat van een verpakte 160 grams chocoladeletter. De voorkant en de achterkant van de iPhone worden op aparte pagina’s geprint.
Gebruik voor het printen iets steviger papier en stel de printer in op een hoge resolutie. Hoe scherper de print, hoe echter de telefoon.
Wil je geen chocoladeletter geven maar iets anders? Dan kun je natuurlijk ook een ander doosje van hetzelfde formaat nemen en daar je cadeautje in verstoppen. Een boek? Oordopjes? Een sieraad? Bedenk maar iets!

2. De onderdelen uitknippen

Nadat je de onderdelen van je iPhone hebt geprint, kun je deze uitknippen. Knip de voorkant en achterkant netjes langs de randen uit. Let er wel op dat je niet per ongeluk de donkergrijze plakranden wegknipt. Deze plakranden heb je zo meteen nodig om de telefoon in elkaar te lijmen. De onderdelen uitknippen

3. De kanten vouwen

Leg de uitgeknipte delen met de bedrukte kant onder, voor je op tafel. De achterkant van de iPhone leg je links, het deel met de voorkant erop rechts ervan. Beide delen leg je met de bovenkant van de telefoon naar boven en de onderkant naar beneden gericht.
Vouw nu de zijkanten, de onder- en bovenkant en de plakranden naar binnen. Leg het pakje vervolgens even op de voor-of achterkant van je telefoon surprise en controleer of het formaat past. Scherp daarna de vouwen aan en klap de gevouwen kanten weer terug.

4. De iPhone surprise maken

Smeer van de achterkant van de telefoon de rechter plakstrip in met lijm en plak hiermee de achterkant aan de linker zijkant vast. Klap de achterkant over de voorkant heen en schuif het cadeautje tussen de telefoon.
Vouw de boven- en onderkant, alsmede de andere zijkant van de iPhone omhoog en plak ze op de hoeken aan elkaar vast. Je hebt nu een soort van doosje.
Smeer de overgebleven 3 plakranden in met lijm en duw ze onder het papier van respectievelijk de rechter zijkant, de onder- en bovenkant. Druk de plakranden even stevig aan, zodat ze goed vast blijven zitten en laat de lijm drogen. Draai de telefoon om en klaar is je iPhone surprise voor Sinterklaas!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!