Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Hoe kun je chocolade au bain marie smelten, boven kokend water?

Omschrijving

Chocolade kun je het beste smelten door de kooktechniek 'au bain marie' toe te passen. Op deze manier behoudt de chocola het beste zijn smaak en voorkom je dat de chocolade aanbrandt. In veel recepten - met name voor desserts, toetjes en taarten -, wordt er gevraagd om je chocola 'au bain-marie' te smelten. Hoe je de smelttechniek op de juiste manier toepast, zie je in deze instructievideo. Zo kun je de gesmolten chocolade voor jouw recept op de juiste manier voorbereiden en vervolgens verder gebruiken voor decoratie of het zelf maken van chocolade - zoals paaseieren, chocolaatjes of een lekkere chocoladereep. De uitleg en tips, alsmede de benodigdheden, kun je in de handleiding onder de instructievideo nog eens rustig nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • chocoladereep
  • (glazen) kom
  • pan met kokend water
  • spatel of pollepel

1. Chocola smelten zonder verbranden

'Au bain-marie' is een techniek om, onder andere chocolade, te smelten zonder dat het verbrandt. Zo behoudt de chocolade zijn smaak en kun je het makkelijk verder bereiden.

2. Chocolade in stukken breken

Neem een geschikt kom van glas of een ander (hittebestendig) materiaal. Breek de chocola boven de kom in kleine stukjes. Breng een pan water aan de kook en zet vervolgens de kom met de chocolade op de pan met kokend water.
Let op: het is belangrijk dat de kom het water niet raakt, zodat de temperatuur gelijkmatig de chocolade verhit en deze goed smelt.

3. Goed roeren

Blijf tijdens het smelten van de chocola goed roeren, om zo kristalvorming tegen te gaan. Zijn de stukken chocolade helemaal opgelost, dan is de gesmolten chocola klaar om verder te gebruiken.
Zo makkelijk kun je chocolade dus au bain marie smelten!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!