Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf puddingbroodjes maken?

Hoe kun je zelf puddingbroodjes maken?
Omschrijving

In dit recept kun je lezen hoe je zelf een puddingbroodje of roombroodje kunt maken. De broodjes zijn heerlijk bij een feestelijk ontbijt zoals het paasontbijt maar zijn ook zeer geschikt om te bakken als zoete lekkernij voor bij de koffie of een uitgebreide brunch. Wil je zondagochtend gewoon een keer wat feestelijker aan tafel? Dan zijn deze roombroodjes een aanrader.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
 • Voor 8 puddingbroodjes:
 • 250 gram mix voor witbrood (pak 450 gram)
 • 80 gram witte basterdsuiker
 • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
 • 1 theelepell zout
 • 7 eieren, op kamertemperatuur
 • 150 g boter, op kamertemperatuur
 • 1 citroen, schoongeboend
 • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
 • Voor de garnering:
 • poedersuiker en verse frambozen
voorbereidingstijd 45 min. | oven 15-20 min. (190 graden)

1. Deeg bereiden

Doe in een beslagkom de mix voor het witbrood, het suiker, de gist en het zout. Voeg één voor één de eieren toe. Meng de ingrediënten vijf minuten met een mixer op de laagste stand. Zet de mixer op de hoogste stand en mix daarna nog 5 minuten op deze stand, tot het deeg los komt van de kom. Mix tenslotte de boter in drie minuten door het deegmengsel.

2. Deeg laten rijzen

Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur een uur rijzen. Zet het daarna in de koelkast en laat het hier nog 1 uur verder rijzen.

3. Deeg verwerken

Verdeel het deeg in acht gelijke stukken en vorm hier balletjes van. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de deegballetjes op de bakplaat en druk de balletjes plat. Maak in ieder platgedrukt balletje een kuiltje (hier komt straks de pudding in) en vorm een opstaande rand van 1 cm.
Zet de bakplaat met het deeg op een warme plek, dek het deeg af en laat het 30 minuten rusten.

4. Pudding bereiden

Rasp de gele schil van de citroen boven een kommetje. Pers de citroen uit en houd de citroensap apart. Mix twee eetlepels van het citroensap en één eetlepel citroenrasp met de rest van de suiker en voeg drie eieren plus de crème fraîche toe.

5. Broodjes vullen met pudding

Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop een ei los en bestrijk de rand van de puddingbroodjes met het losgeklopte ei. Vul tenslotte de broodjes met het puddingmengsel.

6. Roombroodjes bakken

Plaats de puddingbroodjes in het midden van de oven en bak ze in 15-20 minuten gaar. Haal de broodjes uit de oven en laat ze vijf minuten afkoelen. Bestrooi hierna de roombroodjes met poedersuiker en garneer ze met verse frambozen of ander vers fruit. Voor het paasontbijt of de paasbrunch kun je de broodjes feestelijk garneren met chocolade paaseitjes.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!