Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 404 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf marsepein maken?

Hoe kun je zelf marsepein maken?
Omschrijving

Marsepein zelf maken is leuk en het recept is niet moeilijk. Je kunt van het marsepeindeeg figuren kneden om bijvoorbeeld met Sinterklaas cadeau te geven of om als lekkernij tijdens pakjesavond te trakteren. Marsepein kun je met kleurstof kleuren om de figuurtjes een persoonlijke ‘touch’ te geven. Ook kun je met de marsepein taarten, cakejes en gebakjes decoreren of een marsepeinen snack maken.
In het recept hieronder kun je lezen hoe je de basis voor marsepein zelf kunt maken.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 250 g poedersuiker
  • 250 gr gemalen amandelen
  • 1 eiwit
  • een paar druppels citroensap
  • 2 eetlepels water
  • kleurstoffen
  • Overige benodigdheden:
  • Keukenzeef - Bol.com
  • RVS mengkom - Bol.com of Ruime glazen schaal of kom - Bol.com
  • Snijplank - Coolblue
  • Optioneel:
  • Keukenweegschaal - Bol.com

1. De poedersuiker en de amandelen samenvoegen

Zeef de poedersuiker en doe dit samen met de gemalen amandelen in een kom. Roer alles goed door elkaar.
Amandelen kun je fijnmalen in een blender. Neem witte amandelen en maak deze heel licht vochtig door ze te besprenkelen met water. Pulseer ze steeds kort, zodat ze langzaam kapot breken. Het is belangrijk dat er tijdens het malen geen olie vrijkomt, dan mislukt de marsepein.

2. Het deeg maken

Voeg het eiwit met het water en een paar druppels citroensap toe aan het suiker/amandel mengsel. Kneed alles goed door elkaar tot één massa.
Gebruik je liever geen eiwit? Dan kun je ook alleen water gebruiken. Voeg dit altijd druppelsgewijs toe, zodat het marsepeindeeg niet te nat wordt.
Als je een kwart meer suiker neemt dan amandelen, wordt het marsepeindeeg wat soepeler.

3. De kleurstoffen toevoegen

Als je de marsepein wilt kleuren kun je nu de gewenste kleurstoffen toevoegen en door de marsepein kneden.
Voor donkere marsepein kun je ook cacaopoeder gebruiken om de marsepein te kleuren.

4. De marsepein laten rusten

Maak een rol van het marsepeindeeg en verpak deze in plasticfolie. Laat de marsepein minimaal 24 uur in de koelkast rusten, alvorens je het gaat verwerken tot balletjes of andere marsepein figuurtjes.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!