Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf borstplaat maken?

Omschrijving

Borstplaat is een traditioneel sinterklaasrecept. Deze lekkernij bestaat uit gekookte suiker met slagroom en fondant waar chocola of mokka als extra smaakstof aan toe kan worden gevoegd.
Hoe je zelf borstplaat kunt maken wordt uitgelegd in de instructievideo. In de geschreven handleiding kun je het recept en de ingrediënten voor het maken van deze sinterklaas lekkernij nog eens rustig nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Borstplaat bereiden

Zorg dat je pan goed schoon is. Breng het water en de suiker aan de kook. Laat deze doorkoken tot precies 122 graden. Gebruik hiervoor een kookthermometer.

2. Slagroom en fondant toevoegen

Voeg nu voorzichtig de slagroom toe. Hierna de fondant toevoegen en goed doorroeren. Breng de massa opnieuw aan de kook tot 115 graden. Roer af en toe door zodat de zijkant niet aan de pan gaat aanbakken.

3. Chocola toevoegen

Als de massa 115 graden heeft bereikt kun je de chocola toevoegen, laat deze oplossen. De borstplaat is nu klaar om in de gewenste vorm uit te storten.
Zorg ervoor dat je de bij de bereiding de juiste temperatuur aanhoudt. Als je de borstplaat te warm of te koud klaar maakt zal deze niet hard worden.
Voor het uitstorten van de borstplaat kun je naast allerlei vormpjes ook een springvorm (18cm) gebruiken. Of zoals in de video een sausdispenser. Gebruik als ondergrond altijd bakpapier zodat je de uitgeharde borstplaat gemakkelijk los kan krijgen.

4. De borstplaat uitstorten

Stort de massa in je gewenste vorm. Laat de borstplaat ongeveer 40 minuten rusten om voldoende uit te harden. Daarna is de borstplaat klaar om te eten. De borstplaat uitstorten
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!