1. De taartbodem maken
Bekleed de bodem van de springvorm met het velletje bakpapier uit de verpakking en klik de rand om de bodem. Laat in een pannetje op laag vuur de boter smelten. Neem het pannetje van het vuur en schep de kruimelbodem mix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de vorm gelijkmatig met de mix en druk het mengsel stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast en laat de bodem ongeveer 10 min hard worden.
4. Het kwarkbeslag in de vorm schenken
Schenk het kwarkbeslag met de rozijnen en het amandelschaafsel, gelijkmatig verdeeld over de bodem. Schenk er vervolgens het apart gehouden deel kwarkbeslag bovenop en strijk de bovenkant mooi egaal glad. Dek de vorm af met een stukje vershoudfolie en laat de taart in ongeveer 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Snijd voordat je de ring van de vorm verwijderd met een plat mes voorzichtig langs de rand van de springvorm. Zo voorkom je dat de kwarktaart aan de rand blijft plakken.
5. De kwarktaart versieren
Klop de slagroom stijf. Haal de kwarktaart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de vorm. Spuit met behulp van een spuitzak bovenop de taart rondom toefjes slagroom. Leg tussen de slagroom toefjes de decoratiebloemetjes en verbind de toefjes slagroom diagonaal met de overgebleven rozijnen (zie video 1.08). Er is nu in het midden van de kwarktaart een ring van rozijnen ontstaan. Vervang de rozijnen van deze ring voor een deel door chocolade paaseitjes en strooi op de lege plekken op de paastaart de rest van het amandelschaafsel (zie video 1.24). Natuurlijk kun je de taart ook helemaal naar eigen fantasie versieren met taartdecoratie voor Pasen, zoals bijvoorbeeld paaschocolaatjes en suikerdecoratie. Na het versieren is je prachtige paastraktatie klaar, dus smullen maar.