Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 404 instructies gemaakt

Snel en makkelijk een heerlijke kwarktaart maken voor Pasen.

Omschrijving

Heb je weinig tijd en/of bak-ervaring, dan is dit simpele paasrecept voor een lekkere paastraktatie echt iets voor jou. Met de kant-en-klaar ingrediënten is de kwarktaart snel en makkelijk te maken. Door de taart rijkelijk te versieren met slagroom, paaseitjes en andere eetbare paasdecoratie, verandert de kwarktaart in een prachtige paastaart. Verkruimelde speculaas zorgt voor de bijzondere smaak van paasstol. Hoe je de paastraktatie moet maken, kun je zien in de instructievideo. Onder de video staat het geschreven recept van de kwarktaart en vind je de ingrediënten. Een traktatie voor Pasen om van te smullen bij de paasbrunch, bij een kop koffie of thee of als paastoetje.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • dr. Oetker Kwarktaart Naturel, 1 pak
  • magere kwark, 500 gram
  • boter, 60 gram
  • ongeklopte slagroom, 250 ml
  • lauwwarm water, 400 ml
  • dr. Oetker Amandelspijs, 1 pakje
  • amandelschaafsel, 1 zakje à 100 gram
  • grote blauwe rozijnen, 250 gram
  • chocolade paaseitjes en/of naar keuze andere eetbare paasdecoratie
  • dr. Oetker Decoratie Bloemetjes van eetpapier
  • springvorm doorsnee 24 cm
  • steelpannetje
  • eetlepel
  • pollepel
  • beslagkom
  • vershoudfolie
  • mixer met garden
  • spuitzak met spuitmond
  • plat mes

1. De taartbodem maken

Bekleed de bodem van de springvorm met het velletje bakpapier uit de verpakking en klik de rand om de bodem. Laat in een pannetje op laag vuur de boter smelten. Neem het pannetje van het vuur en schep de kruimelbodem mix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de vorm gelijkmatig met de mix en druk het mengsel stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast en laat de bodem ongeveer 10 min hard worden. De taartbodem maken

2. Het kwarkbeslag maken

Giet het lauwwarme water in een kom en doe er de taartmix bij. Klop de mix met het water ongeveer 1 minuut met de mixer op de laagste stand. Voeg dan de kwark en de slagroom toe en mix alles nog eens 2 minuten met de mixer op de hoogste stand. Schep nu 1/3 van het kwarkmengsel apart in een andere kom en roer door de rest van het mengsel de helft van de rozijnen en het amandelschaafsel.

3. De amandelspijs toevoegen

Wikkel een kwart van de amandelspijs in vershoudfolie en maak dit even warm tussen je handen. Verkruimel daarna de spijs gelijkmatig over de bodem van de taart.

4. Het kwarkbeslag in de vorm schenken

Schenk het kwarkbeslag met de rozijnen en het amandelschaafsel, gelijkmatig verdeeld over de bodem. Schenk er vervolgens het apart gehouden deel kwarkbeslag bovenop en strijk de bovenkant mooi egaal glad. Dek de vorm af met een stukje vershoudfolie en laat de taart in ongeveer 2,5 uur opstijven in de koelkast. Het kwarkbeslag in de vorm schenken
Snijd voordat je de ring van de vorm verwijderd met een plat mes voorzichtig langs de rand van de springvorm. Zo voorkom je dat de kwarktaart aan de rand blijft plakken.

5. De kwarktaart versieren

Klop de slagroom stijf. Haal de kwarktaart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de vorm. Spuit met behulp van een spuitzak bovenop de taart rondom toefjes slagroom. Leg tussen de slagroom toefjes de decoratiebloemetjes en verbind de toefjes slagroom diagonaal met de overgebleven rozijnen (zie video 1.08). Er is nu in het midden van de kwarktaart een ring van rozijnen ontstaan. Vervang de rozijnen van deze ring voor een deel door chocolade paaseitjes en strooi op de lege plekken op de paastaart de rest van het amandelschaafsel (zie video 1.24). Natuurlijk kun je de taart ook helemaal naar eigen fantasie versieren met taartdecoratie voor Pasen, zoals bijvoorbeeld paaschocolaatjes en suikerdecoratie. Na het versieren is je prachtige paastraktatie klaar, dus smullen maar. De kwarktaart versieren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!