Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je een kerst raamdecoratie maken?

Omschrijving

Kerstmis wordt door velen ervaren als een periode waarin gezelligheid en sfeervolle decoratie in huis centraal staat. Tegenwoordig willen we dan ook meer dan alleen een kerstboom in huis. Kom helemaal in de kerstsferen, door zelf originele raamdecoraties te maken met spuitsneeuw. Bijvoorbeeld op basis van een eigen ontwerp. Makkelijk en zo gedaan, die kerstversiering zelf maken. Fijne kerst alvast!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Ontwerp vinden

Zoek een ontwerp dat je aanspreekt, bijvoorbeeld een rendier of kerstboom. Houd er rekening mee dat gedetailleerde tekeningen moeilijker zijn uit te snijden.
Op het internet zijn veel leuke en makkelijke ontwerpen te vinden.

2. Uitsnijden (groot sjabloon)

Heb je gekozen voor een groot ontwerp? Rol het behang uit, dat groter is dan je ontwerp en knip dit af. Dit stuk plak je, met tape of plakband vast aan de muur. Richt de projector op het stuk behang.
Projecteer je ontwerp op het stuk behang. Zijn de lijnen helder en scherp, pak dan een potlood en trek de lijnen over. Ben je niet geheel tevreden over het resultaat, dan kun je met gum en potlood nog aanpassingen maken. Staat het ontwerp goed op papier, ga nogmaals over de potloodlijnen met een dikke stift. Pak vervolgens een scherp (stanley)mes en snijd het sjabloon uit.
Gebruik eerst een potlood, zodat je fouten kan bijwerken. Nadien kan je er nogmaals met een dikke stift over om de lijnen te verduidelijken. Snijd vervolgens met een scherp (stanley)mes het sjabloon uit.
Wanneer je grote sjablonen gebruikt, is het verstandig per sjabloon te werken. Dus bevestig één sjabloon, kleur deze in, laat het goed drogen en haal het sjabloon van het raam af. Bevestig vervolgens het volgende sjabloon en herhaal bovenstaande stappen. Op deze manier voorkom je dat sjablonen te groot zijn en elkaar overlappen.

3. Uitsnijden (klein sjabloon)

Ben je niet in het bezit van een projector, of wil je liever een kleinere decoratie op je raam? Zoek een leuke tekening uit, of teken zelf een ontwerp op een vel papier. Snijd dit ontwerp uit met een scherp (stanley)mes.

4. Sneeuwspuiten

Als alle sjablonen zijn uitgesneden, rangschik de sjablonen op het raam zoals gewenst. Bevestig de sjablonen met plakband of tape aan het raam. Neem de spuitbus en kleur het sjabloon in met de sneeuw. Zijn de sjablonen ingekleurd, laat de sjablonen zitten tot de sneeuw volledig gedroogd is. Op deze manier voorkom je vegen op je raam. Sneeuwspuiten

5. Hoe kun je met spuitsneeuw diepte en afstand creëren?

Diepte creëer je door dikte van inkleuren en door in lagen te werken. Bevestig en bespuit eerst het sjabloon wat als achtergrond fungeert (in dit geval de dennebomen). Door deze licht in te kleuren, creëer je ook afstand. Wacht tot de sneeuw is opgedroogd en bevestig dan het sjabloon dat je op de voorgrond wil laten lijken (in dit geval het rendier). Door dit sjabloon dikker in te kleuren, lijkt het alsof de afbeelding dichterbij is.

6. De spuitsneeuw verwijderen

Lastig, het verwijderen van spuitsneeuw van de ramen? Valt mee! Je ramen goed bespuiten met glassex, even laten intrekken en vervolgens afnemen met een doek. Het meeste sneeuw zal dan verdwenen zijn. Neem vervolgens een emmertje water met een ui en neem het raam nogmaals af. In een mum van tijd zijn de ramen schoon!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!