Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Koopmans

Koopmans
Heeft 19 instructies gemaakt

Hoe kun je met diepvries bladerdeeg appelflappen bakken?

Omschrijving

Appelflappen zijn ook als het geen oudjaar is een heerlijke lekkernij. Deze instructievideo laat zien hoe je met kant- en klaar bladerdeeg snel en makkelijk zelf appelflappen kunt maken. In de handleiding onder de video kun je het recept en de ingrediënten voor het maken van de appelflappen, nog eens rustig nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • kant-en-klaar bladerdeeg
  • appels (goudrenet of golden delicious)
  • suiker
  • kaneel
  • optioneel: citroenrasp
  • water
  • Overige benodigdheden:
  • Oven met bakplaat
  • Bakpapier
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Beslagkom
  • Appelboor
  • Dunschiller of schilmesje
  • Kommetjes

1. De bakplaat bekleden

Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat dun in met boter. Verwarm de oven alvast voor op 220 graden.

2. Het bladerdeeg ontdooien

Per appelflap heb je één plakje bladerdeeg nodig. Haal de benodigde plakjes deeg van elkaar en leg ze, met het folie aan de onderkant, uit om te ontdooien. Het ontdooien duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.
Als je het resterende bladerdeeg terug wilt leggen in de vriezer, verpak het dan goed luchtdicht om uitdrogen te voorkomen.

3. Het maken van de appelvulling

Voor 6 appelflappen heb je 2 à 3 appels nodig. Je kunt hiervoor Goudrenetten of Golden Delicious gebruiken.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Meng de stukjes appel met 30 gram rozijnen, 15 gram suiker en een theelepel kaneel. Eventueel kun je nog een beetje citroenrasp toevoegen. Schep alles goed door elkaar. Het maken van de appelvulling
Golden Delicious appels zijn het hele jaar door te koop, terwijl de goudrenet een winterappel is.

4. Het toevoegen van de vulling

Neem één à twee eetlepels appelvulling, dep de vulling droog of prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg voordat je het deeg gaat vullen. Leg het appelmengsel in het midden van het plakje deeg.
Met het droog deppen van de vulling voorkom je dat het deeg te vochtig wordt en daardoor niet gaar. Je kunt dit dus ook voorkomen door met een vork gaatjes in het deeg te prikken, voordat je het appelmengsel erop legt.

5. Het vormen van de appelflappen

Maak de randen van het deeg aan de binnenkant vochtig met een beetje water. Verdeel de vulling over de plakjes deeg. Vouw het deeg schuin dubbel, zodat er een driehoekje ontstaat. Druk de randen stevig op elkaar en duw de randen met een vork nog even goed aan. Het vormen van de appelflappen

6. De appelflappen bestrijken

Bestrijk de bovenkant van de appelflap met wat water of een losgeklopt ei. Druk de bovenkant van de appelflap in een bord met suiker. Verwijder het folie van de onderkant en leg de appelflappen, met de onderkant naar beneden, op het bakblik. De appelflappen bestrijken

7. De appelflappen bakken

Bak de appelflappen In ongeveer 15 à 20 minuten bruin en gaar. Haal de appelflappen uit de oven en laat ze afkoelen. Serveer ze op een mooie schaal of groot bord en... genieten maar. De appelflappen bakken
Direct uit de oven zijn de appelflappen gloeiend heet van binnen. Wees dus voorzichtig en neem niet gelijk een hap ervan.
Je kunt de appelflappen ook invriezen. In een voorverwarmde oven zijn ze in 5 minuten weer warm en klaar voor gebruik.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!