1. Het deeg maken
Doe de broodmix in een kom en voeg er de boter of margarine aan toe. Doe het water erbij en kneed van het geheel een soepel deeg.
2. Het deeg laten rusten
Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 10 minuten rusten bij kamertemperatuur.
3. Het deeg laten rijzen
Kneed het deeg na het rusten nog even met de hand goed door en laat het vervolgens 30 minuten rijzen.
4. De vulling maken
Meng de kruiden en de helft van het losgeklopte ei door het gehakt. Verdeel het gehakt in 15 porties van ca. 40 gram ieder ( is ca. 1 eetlepel gehakt per portie ). Rol ieder portie uit tot een rolletje van ongeveer 10 cm lang.
5. Het gehakt over het deeg verdelen
Kneed van het deeg 15 bolletjes. Druk de bolletjes plat en leg op elk stukje deeg een rolletje gekruid gehakt. Rol het deeg om het gehakt heen en knijp het goed dicht.
6. De broodjes laten narijzen
Vet de bakplaat in of gebruik bakpapier en leg de worstenbroodjes erop met de naad naar beneden.
Dek ze af met een schone theedoek en laat ze minimaal 30 minuten narijzen.
7. De oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 220 graden.
8. De broodjes bakken
Bestrijk de broodjes met wat losgeklopt ei en laat ze iets onder het midden van de oven in ongeveer 12 min gaar en goudbruin bakken. Haal de worstenbroodjes uit de oven en klaar is deze heerlijke snack. Je kunt de worstenbroodjes even laten afkoelen en direct opeten, of later nogmaals opwarmen voor gebruik.
Gebruik voor het opwarmen nooit de magnetron, want dan worden de broodjes slap!
9. De broodjes opwarmen
Zet de oven op 150-175 graden en verwarm de koude worstenbroodjes circa 6-8 minuten. De korst is dan een heel klein beetje krokant en de worst (lauw)warm.