Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Koopmans

Koopmans
Heeft 19 instructies gemaakt

Pepernoten bakken met kant-en-klaar kruidnoten deeg. Makkelijk en snel!

Omschrijving

Wil je voor het Sinterklaasfeest graag zelf pepernoten bakken maar heb je weinig tijd, dan is kant-en-klaar deeg een uitkomst. De pepernoten zijn in een handomdraai gebakken. In de instructievideo leer je hoe je makkelijk en snel pepernoten kunt maken met kant-en-klaar kruidnoten deeg. Onder de bakvideo kun je dit pepernoten recept nog eens nalezen en staan ook de benodigdheden vermeld. Pepernoten bakken voor pakjesavond, leuk om te doen, ook samen met kinderen. Veel plezier gewenst bij het bakken van de kruidnoten.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 1 pak Koopmans kruidnoten mix
  • 2 el water
  • Klein beetje bloem
  • Overige benodigdheden:
  • Beslagkom
  • Eetlepel
  • Scherp mes
  • Bakpapier
  • Eventueel: een liniaal

1. Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Het deeg maken

Doe de kruidnoten mix in een kom en voeg 2 el water toe. Roer het water langzaam door de mix tot een samenhangend geheel. Kneed de massa daarna met de hand tot een mooi soepel deeg.
Is het deeg te plakkerig voeg dan nog een klein beetje bloem toe. Blijft het te kruimelig voeg dan een paar druppels water extra toe.

3. Het deeg in stukken verdelen

Bestuif het werkblad met bloem, zodat het deeg er niet aan vast plakt. Rol het deeg uit en vorm er een dikke worst van, ongeveer 40 cm lang. Verdeel de deegworst daarna in 8 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een rolletje van 7 cm lang en snijd deze rolletjes ieder in 7 gelijke stukjes.

4. Pepernoten maken

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm van elk stukje deeg een bolletje en leg deze bolletjes op de bakplaat. Leg de pepernoten niet te dicht bij elkaar want eenmaal in de oven loopt het deeg nogal uit. Pepernoten maken

5. De pepernoten bakken

Schuif, als al het deeg op is, de bakplaat met de bolletjes deeg in de oven. Bak de pepernoten in 10 minuten op 175 graden bruin en gaar.

6. De pepernoten laten afkoelen

Haal de bakplaat uit de oven en haal daarna direct de pepernoten met het bakpapier van de bakplaat. Laat de pepernoten op het bakpapier afkoelen en lekker knapperig worden. Prettige Sinterklaas.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!