1. Het beslag maken
Breng in een ruime pan 170 gr basterdsuiker met de honing, de stroop en 0,8 dl water al roerende aan de kook. Pak de pan van het vuur en zeef de bloem en het zout bij het suikermengsel. Roer alles goed door elkaar tot een glad beslag. Dek de pan af met huishoudfolie en laat het beslag een dag rusten bij kamertemperatuur.
2. Het taai taai deeg maken
Meng de resterende basterdsuiker, de anijspoeder, het bakpoeder en het overgebleven water door het beslag. Kneed vervolgens met een koele hand of een staafmixer alle ingrediënten goed door elkaar tot een soepel taai taai deeg.
Voor een speciale 'touch' kun je fijngehakte basilicum door het deeg roeren.
3. De taai taai poppen uitsteken
Bestrooi het werkblad en een deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik. Steek met een uitsteekvorm figuurtjes uit het deeg en leg deze op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat.
4. De taai taai poppen bakken
Bestrijk de taai taai poppetjes met het losgeklopte ei en bak ze 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden goudbruin. Controleer na het verstrijken van de baktijd of het deeg voldoende gaar is, door voorzichtig op de taai taai poppen te drukken. Het deeg moet dan veerkrachtig aanvoelen. Vlak na het bakken is de buitenkant van de poppetjes nog wat knapperig, maar ook die wordt op den duur taai.
Je kunt ook met de hand deze kleine
taai taai poppetjes maken als je geen uitsteekvormpjes hebt.