1. Het bladerdeeg uitleggen
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hierop, in twee rijen, de plakjes bladerdeeg. Laat het bladerdeeg goed ontdooien, voordat je het verder gaat bereiden.
Maak het
bladerdeeg ook eens zelf. Niet moeilijk, wel erg lekker!
2. Hoofd en oren uitsnijden
Snijd met de punt van het mes in het deeg de contouren uit van het hoofd van de paashaas: de twee langwerpige hazenoren en een rondje of ovaal voor het kopje. Verwijder rondom de contouren het overtollige deeg en druk daarna de oren stevig vast aan het hoofd van de haas.
Voor het hoofd kun je ook een ronde uitsteker gebruiken (bijvoorbeeld een ronde koekjesvorm of de bovenkant, de cirkel, van een champagneglas).
3. Paashapjes bestrijken met eigeel
Scheid boven een kommetje de eidooier van het eiwit. Klop met een garde of vork het eigeel los. Bestrijk met behulp van een bakkwast de paashazen met het eigeel. Bestrooi daarna de bladerdeeg hoofdjes met de Parmezaanse kaas.
4. Ogen en neus maken van olijven
Snijd de olijven in kleine stukjes. Druk op iedere haas in het deeg twee stukjes olijf als ogen en een stukje olijf als neus, zodat er een gezichtje ontstaat.
5. Hartige paashapjes bakken
Verwarm de oven voor op 190 graden. Schuif het bakblik met de paashaas kaaskoekjes in de voorverwarmde oven. Laat ze in 15 minuten gaar bakken. Haal daarna het bakblik uit de oven en laat de paashapjes even afkoelen.
Dit recept is ook leuk om samen met kinderen te maken voor de Paasbrunch of als originele Paasborrel snack! Of om te maken als vrolijke kindertraktatie voor een kinderfeestje.
6. De paashaas bladerdeeghapjes serveren
Bekleed een platte schaal of groot plat bord met leuk bijpassend Paaspapier of een Paasservet. Leg hierop de afgekoelde bladerdeeg kaaskoekjes om te serveren als lekkernij. Eet smakelijk!