Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Hartige paashapjes maken in de vorm van een origineel haasje.

Omschrijving

Op zoek naar leuke paasrecepten? Deze hartige bladerdeeghapjes in de vorm van een paashaasje, zijn makkelijk om te maken en leuk als lekkernij voor bij de borrel, de Paasbrunch of het Paasontbijt. Met kant-en-klaar bladerdeeg als basis, zijn de hartige kaaskoekjes snel te bakken en in een handomdraai klaar. Hoe, dat kun je zien in de instructievideo. In de handleiding onder de video, vind je de ingrediënten terug voor het maken van de bladerdeeg paashapjes en kun je het recept voor de hapjes nog eens rustig nalezen. Veel bakplezier en een fijne Pasen alvast.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 6 hartige paashapjes:
  • 6 plakjes (diepvries)bladerdeeg
  • 2 eieren (waarvan alleen het eigeel)
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 zwarte olijven (zonder pit)
  • En verder:
  • bakplaat
  • bakpapier
  • scherp mes met een scherpe punt
  • bakkwastje
  • een platte schaal of groot plat bord
  • Paasservetten (of een leuk bedrukt papier in stijl van Pasen)
  • garde of vork
  • kommetje

1. Het bladerdeeg uitleggen

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hierop, in twee rijen, de plakjes bladerdeeg. Laat het bladerdeeg goed ontdooien, voordat je het verder gaat bereiden.
Maak het bladerdeeg ook eens zelf. Niet moeilijk, wel erg lekker!

2. Hoofd en oren uitsnijden

Snijd met de punt van het mes in het deeg de contouren uit van het hoofd van de paashaas: de twee langwerpige hazenoren en een rondje of ovaal voor het kopje. Verwijder rondom de contouren het overtollige deeg en druk daarna de oren stevig vast aan het hoofd van de haas. Hoofd en oren uitsnijden
Voor het hoofd kun je ook een ronde uitsteker gebruiken (bijvoorbeeld een ronde koekjesvorm of de bovenkant, de cirkel, van een champagneglas).

3. Paashapjes bestrijken met eigeel

Scheid boven een kommetje de eidooier van het eiwit. Klop met een garde of vork het eigeel los. Bestrijk met behulp van een bakkwast de paashazen met het eigeel. Bestrooi daarna de bladerdeeg hoofdjes met de Parmezaanse kaas.

4. Ogen en neus maken van olijven

Snijd de olijven in kleine stukjes. Druk op iedere haas in het deeg twee stukjes olijf als ogen en een stukje olijf als neus, zodat er een gezichtje ontstaat. Ogen en neus maken van olijven

5. Hartige paashapjes bakken

Verwarm de oven voor op 190 graden. Schuif het bakblik met de paashaas kaaskoekjes in de voorverwarmde oven. Laat ze in 15 minuten gaar bakken. Haal daarna het bakblik uit de oven en laat de paashapjes even afkoelen.

6. De paashaas bladerdeeghapjes serveren

Bekleed een platte schaal of groot plat bord met leuk bijpassend Paaspapier of een Paasservet. Leg hierop de afgekoelde bladerdeeg kaaskoekjes om te serveren als lekkernij. Eet smakelijk! De paashaas bladerdeeghapjes serveren
Een verrassend recept om -ook samen met kinderen- te maken voor de Paasbrunch of als originele Paasborrel snack! De bladerdeeg haasjes zijn natuurlijk ook geschikt om het hele jaar door te maken als leuke kindertraktatie.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!