1. De appels schillen
Schil de appels en haal de klokhuizen eruit met een appelboor.
Zorg ervoor dat je de appels in de breedte doorsnijdt en dat het gat in het midden zit!
Als de appels erg vochtig zijn dep ze dan droog met keukenpapier of haal ze even door de bloem.
2. De olie verwarmen
Doe de olie in een elektrische of gewone pan met dikke bodem. Verhit de olie tot 190 graden. Bij deze temperatuur worden de beignets mooi gaar en bruin.
Gebruik nooit frituurvet want dan krijg je een wit laagje op de appelbeignets!
Het voordeel van een elektrische pan is dat je de temperatuur goed kunt regelen.
3. Het beslag maken
Doe de beslagmix in een kom, schenk de melk erbij en roer dit met een mixer tot een mooi glad beslag.
4. Controleer of de olie op temperatuur is
De temperatuur van de olie is heel belangrijk. Om te controleren of deze goed is dompel je een broodkorstje in de olie. Schroeit deze dicht dan is het goed, gaat de olie walmen dan is ze te heet. Als de olie goed is kun je gaan bakken.
5. De beignets bakken
Meng suiker met kaneel en strooi dit mengsel op een plat bord. Druk de appelschijven met beide kanten in de kaneelsuiker, haal ze daarna door het beslag en doe ze in de pan met olie.
Het is belangrijk dat je deze handelingen direct na elkaar uitvoert!
6. De appelbeignets uit de pan halen
Bak de beignets aan beide kanten in ongeveer 3 minuten goudbruin. Haal ze daarna met een schuimspaan (lepel met gaatjes) uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Ter variatie kun je de appel vervangen door ananasschijven, banaan of gewelde abrikoos!