Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Hans

Hans
Heeft 70 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf appelbeignets maken? Een recept voor Oudejaarsavond.

Omschrijving

Appelbeignets maken is een echte Hollandse traditie. De beignets worden vooral op oudejaarsavond gegeten en soms ook wel appelflappen genoemd. De basis van dit gebak zijn de appelschijven die in deeg worden gebakken. Als variatie kun je ook ananas of banaan gebruiken.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. De appels schillen

Schil de appels en haal de klokhuizen eruit met een appelboor.
Zorg ervoor dat je de appels in de breedte doorsnijdt en dat het gat in het midden zit!
Als de appels erg vochtig zijn dep ze dan droog met keukenpapier of haal ze even door de bloem.

2. De olie verwarmen

Doe de olie in een elektrische of gewone pan met dikke bodem. Verhit de olie tot 190 graden. Bij deze temperatuur worden de beignets mooi gaar en bruin.
Gebruik nooit frituurvet want dan krijg je een wit laagje op de appelbeignets!
Het voordeel van een elektrische pan is dat je de temperatuur goed kunt regelen.

3. Het beslag maken

Doe de beslagmix in een kom, schenk de melk erbij en roer dit met een mixer tot een mooi glad beslag.

4. Controleer of de olie op temperatuur is

De temperatuur van de olie is heel belangrijk. Om te controleren of deze goed is dompel je een broodkorstje in de olie. Schroeit deze dicht dan is het goed, gaat de olie walmen dan is ze te heet. Als de olie goed is kun je gaan bakken.

5. De beignets bakken

Meng suiker met kaneel en strooi dit mengsel op een plat bord. Druk de appelschijven met beide kanten in de kaneelsuiker, haal ze daarna door het beslag en doe ze in de pan met olie.
Het is belangrijk dat je deze handelingen direct na elkaar uitvoert!

6. De appelbeignets uit de pan halen

Bak de beignets aan beide kanten in ongeveer 3 minuten goudbruin. Haal ze daarna met een schuimspaan (lepel met gaatjes) uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. De appelbeignets uit de pan halen
Ter variatie kun je de appel vervangen door ananasschijven, banaan of gewelde abrikoos!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!