Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Hartje van tomaat: voor Valentijn of Moederdag.

Hartje van tomaat: voor Valentijn of Moederdag.
Omschrijving

Een originele garnering voor bij het Valentijnsontbijt, moederdagontbijt of gewoon als leuke verrassing voor je geliefde? Maak dan dit hartje van twee mini roma-tomaatjes. Schattig, origineel en creatief. Zo maak je wel indruk op je liefje en zul je met jouw feestelijke ontbijt of cadeau nog meer indruk maken. Eet smakelijk en proost, op een liefdevolle dag!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Mini roma tomaatjes (romaatjes)
  • satéprikkers
  • plakband
  • wit papier
  • evt wat kruiden (bijv dragon) ter garnering

1. Tomaatjes selecteren.

Selecteer minimaal vier mini romaatjes. Zorg ervoor dat ze per setje van twee dezelfde vorm en grootte hebben. Tomaatjes selecteren.

2. Tomaatjes snijden

Kies niet gelijk je beste paar tomaatjes en experimenteer hiermee. Draai de tomaatjes zo dat deze met de onderkant (waar de tomaat van de plant af komt) naar beneden liggen. Snijd nu vanaf de onderkant van de tomaatjes naar de zijkant van de tomaat, een hoekje af van ongeveer 45 graden. Zo vorm je de twee losse delen van het hartje. Tomaatjes snijden

3. Hartje maken

Leg de tomaatjes tegen elkaar aan en... voilà, je hebt een hartje van tomaatjes gemaakt! Prik ze nu met een satéprikker (je hartenpijltje) aan elkaar vast. Hartje maken

4. Papieren uiteinde maken

Maak van wit papier een uiteinde voor je hartenpijltje. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een klein stukje papier om het uiteinde van de satéprikker te draaien. Plak dit vast met een klein stukje plakband, inknippen en het papier weer uitvouwen (zie ook illustratie).
Eventueel kun je ook nog een puntje voor het pijltje maken en dit aan de voorkant bevestigen. Papieren uiteinde maken

5. Garneren hartje

Garneer een bordje met wat kruiden. Leg je hartje nu op het bordje en klaar is je originele groentehartje! Een leukere decoratie kan je moeder of liefje niet wensen voor het ontbijt! Geniet van de Valentijn of Moederdag!
Garneren hartje
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!