Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Kersttafel decoreren op een kindvriendelijke manier: zo doe je dat!

Omschrijving

Het versieren van de kersttafel is natuurlijk één van de leukste bezigheden tijdens de kerstdagen. Want wat is er nou leuker dan een mooi gedecoreerde tafel als je er zoveel tijd aan doorbrengt tijdens het kerstontbijt, de brunch of het kerstdiner? Hoe je de tafel kunt versieren met poppetjes, kerststerretjes en kleurplaten, zul je in deze instructievideo zien. Zo zorg je ervoor dat de kinderen zich minder snel zullen vervelen en ze misschien wat langer aan tafel blijven zitten met de kerst. Eet smakelijk alvast!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Kleuren en decoratie figuren

Gebruik vrolijke kleuren en zet leuke kerstfiguurtjes op tafel.

2. Decoreer samen de tafel

Voordat de tafel wordt gedekt kun je de kinderen decoratie sterretjes in verschillende kleuren op tafel laten gooien. De wat oudere kinderen kunnen letters uitknippen en de tafel decoreren met woorden als kerst, vrolijk kerstfeest e.d. Ook een menukaart kan door de kinderen worden gemaakt.

3. De kinderen aan tafel vermaken

Voor kinderen is een lange zit aan tafel erg moeilijk. Gebruik om de kinderen aan tafel te vermaken placemats in de vorm van een kleurplaat met daarop het menu. Leg er wat kleurpotloden bij, samengebonden met een leuk lint. De kinderen aan tafel vermaken

4. Het gebruik van kaarsen

Gebruik alleen lage kaarsen. Kies kaarsen in de vorm van leuke figuren zoals kerstmannetjes, paddestoelen, sneeuwpoppetjes en zo meer.
Hoge kaarsen zijn met kinderen te gevaarlijk!
Wil je elk risico vermijden gebruik dan theelichtjes met een batterijtje die je plaatst in vrolijk gekleurde houders in de vorm van figuurtjes.

5. Je naam in een sneeuwbal

Een leuke verrassing voor de kinderen is hun naam of foto in een foto sneeuwbol bij het bord te plaatsen. Je kunt ook zelf een feestelijke glitter sneeuwbol maken van een glazen potje.

6. Een toetje om zelf te decoreren

Laat de kinderen een eigen toetje decoreren met gekleurde hagelslag, rozijntjes, gekonfijte vruchtjes en taartdecoratie.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!