Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 404 instructies gemaakt

Hoe maak je bladerdeeg hapjes met salami en kaas?

Omschrijving

Deze bladerdeeg hapjes met salami en kaas zijn origineel om te serveren wanneer je borrelhapjes wilt maken voor oud en nieuw, een verjaardag of een andere gelegenheid. Het maken van de bladerdeeg borrelhapjes is eenvoudig en de bladerdeeg hapjes zijn zo klaar. In de receptvideo van Koopmans kun je zien hoe je de bladerdeeg borrelhapjes met salami moet maken. Onder de video kun je het geschreven recept en de ingrediënten nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Roomboter bladerdeeg, 1 pak
  • Tomatenketchup, 4 eetlepels
  • Geraspte kaas, 50 gram
  • Salami, 10 plakjes
  • Rucola, 20 gram
  • Verse basilicumblaadjes, 20 gram
  • Verse basilicumblaadjes, 20 gram
  • En verder:
  • Bakpapier
  • Snijplank - Bol.com
  • Keukenmes - Bol.com
  • Vork of kleine garde
  • Bakkwastje - Bol.com
  • Feestelijke schaal of groot bord

1. De plakjes bladerdeeg ontdooien

Om dit bladerdeeg borrelhapje te maken, begin je met het ontdooien van het bladerdeeg. Leg een stuk bakpapier op je werkblad, neem de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en haal ze van elkaar. Leg de plakjes deeg met wat tussenruimte in 2 rijen van 5 uit op het bakpapier en laat ze in ongeveer 5 - 10 minuten ontdooien.

2. De oven voorverwarmen

Haal voordat je de oven aanzet de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
Terwijl het bladerdeeg ontdooit, kun je de oven voorverwarmen op 200 graden (elektrische oven) of op 180 graden (heteluchtoven).

3. Het deeg aan elkaar plakken tot een lange reep

Verwijder van de ontdooide bladerdeegplakjes het folie en leg van beide rijen de 5 bladerdeegplakjes tegen elkaar aan, waarbij de plakjes deeg elkaar iets overlappen. Druk bij de overlapping het deeg stevig op elkaar zodat de reep bladerdeeg later niet uit elkaar valt. Je hebt nu 2 lange repen bladerdeeg.

4. De repen bladerdeeg besmeren en bedekken met vulling

Smeer nu op elke reep bladerdeeg een dun laagje tomatenketchup. Strooi hierna de geraspte kaas gelijkmatig over de ketchup. Leg de plakjes salami op de kaas en verdeel daarna de blaadjes rucola en de basilicumblaadjes over de plakjes salami. De repen bladerdeeg besmeren en bedekken met vulling

5. De reep deeg oprollen en in stukken snijden

Klop het ei los. Rol daarna het deeg met de vulling voorzichtig op tot 1 dikke rol en snijd de rol in dunne plakken. Leg de plakken op de bakplaat en bestrijk ze met behulp van een bakkwastje, dun met het losgeklopte ei. De reep deeg oprollen en in stukken snijden

6. De bladerdeeg borrelhapjes met salami en kaas bruin bakken

Schuif de bakplaat met de borrelhapjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze in 18 à 20 minuten gaar en bruin. Leg de gare bladerdeeg hapjes met kaas en salami op een feestelijke schaal of bord en laat ze afkoelen. Eet smakelijk! De bladerdeeg borrelhapjes met salami en kaas bruin bakken
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!