Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 350 instructies gemaakt

Hoe kun je gevulde eieren maken?

Hoe kun je gevulde eieren maken?
Omschrijving

Gevulde eieren zijn erg makkelijk te bereiden. Wat hardgekookte eieren, een beetje roomboter of mayonaise en de eieren zijn zo gevuld. Lekker voor bij het paasontbijt of de paasbrunch, maar ook als borrelhapje of als feestelijk hapje voor oudjaarsavond. In de geschreven instructie kun je lezen hoe je de gevulde eieren kunt bereiden en vind je het recept en de ingrediënten ervoor terug.

Handleiding
Benodigdheden
  • voor 10 gevulde eieren:
  • 5 eieren, hardgekookt
  • 100 g zachte roomboter of 2,5 eetl mayonaise
  • zout en peper
  • Optioneel voor de vulling:
  • wat mosterd, bieslook, fijn gesnipperd uitje, fijn gesnipperde gerookte zalm of geraspte kaas
  • Ter garnering kun je kiezen voor:
  • verse peterselie
  • frambozen e/o bramen
  • mandarijntjes (uit blik)
  • groene olijven
  • rode paprika (in fijne blokjes)
  • voor een luxe uitvoering: kaviaar
  • Overige benodigdheden:
  • mes
  • garde
  • zeef of vork
  • spatel
  • diepe en platte schaal
  • spuitzak (of lepeltje)

1. De eieren koken

Haal de eieren een half uur voor het koken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Doe hierna de eieren in een pan met ruim koud water en wat zout. Breng het water aan de kook en kook de eieren (geteld vanaf dat het water begint te koken) in 10 minuten hard.
Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder stromend koud water. Hiermee voorkom je een zwart randje rond de eierdooier. Ook kun je ze daarna makkelijker pellen.
Zorg ervoor dat de eieren bij het koken volledig onder water staan.
Draai de eieren na 1 minuut koken om: op deze manier blijft de eierdooier beter in het midden zitten.
Prik een gaatje in de bolle kant van de eieren om barsten tijdens het koken te voorkomen.

2. De dooiers uit de eieren halen

Halveer de gepelde eieren. Haal de eierdooiers voorzichtig uit de eieren en leg ze in een schaal. Spoel de eiwit-helften schoon en laat ze op een schone theedoek uitlekken.

3. De vulling maken

Klop met een garde de roomboter wit en luchtig. Wrijf met de bolle kant van een lepel de eierdooiers door een zeef of prak ze fijn met een vork. Doe het eigeel bij de zachte boter of mayonaise en meng dit met een spatel tot een homogeen geheel. Breng tot slot het mengsel op smaak met peper en zout.
Als variatie kun je naar smaak bijvoorbeeld nog wat mosterd, bieslook, fijn gesnipperd uitje, fijn gesnipperde gerookte zalm of geraspte kaas aan de vulling toevoegen .

4. De eiwit-helften vullen

Leg de eiwitten op een bord of schaal. Vul de eieren door met een spuitzak het ei-botermengsel in de eiwit-helften te spuiten - of schep het mengsel voorzichtig met een lepeltje erin.

5. De gevulde eieren garneren

Garneer de gevulde eieren met garnering naar keuze. Peterselie zorgt voor een mooie basisgarnering. Je kunt daarnaast kiezen voor een halve framboos, een mandarijntje of bijvoorbeeld een halve olijf in combinatie met een stukje rode paprika. Er zijn veel variaties mogelijk, afhankelijk ook van de gelegenheid waarvoor je de gevulde eieren maakt. Je kunt dus kiezen voor een luxe variant, een frisse variant of bijvoorbeeld gevulde eieren met een Italiaanse twist. Maak zo het hapje helemaal naar je eigen smaak!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!