1. Spuitzak vullen
Vul de spuitzak met behulp van een spatel of lepel tot de helft met groen gekleurde icing. Duw de icing goed naar beneden.
Heb je een spuitzak zonder coupler, plaats dan het spuitmondje direkt in de opening van de zak.
Je kunt de witte icing met voedingskleurstof groen kleuren.
2. IJshoorntjes op maat knippen
Knip met een schaar, of snijd met een scherp mesje, de ijshoorntjes aan de onderkant voorzichtig wat korter en recht af.
3. IJshoorntje insmeren en vullen
Besmeer het hoorntje rondom met groen gekleurde icing. Snijd het verse fruit voor de vulling in kleine stukjes en vul het hoorntje met het fruit. Spuit het hoorntje dicht met icing, zodat je het fruit niet meer kunt zien. Spuit wat icing op de cupcake en plak het hoorntje op de cake.
Vul het hoorntje zo diep mogelijk en niet te vol!
De laag icing op het hoorntje dient als plaklaag voor de blaadjes en hoeft dus niet heel mooi te zijn.
Voor het boompje kun je ook van groene marsepein een kegeltje vormen met een mooie lange punt. Plak het kegeltje met wat icing op de cake en besmeer daarna het marsepein met groene icing.
In plaats van de cupcakes kant en klaar kopen, kun je ook zelf de cakes bakken. Bekijk hiervoor de instructies
‘De perfecte cupcakes maken’ en
‘Hoe kun je cupcakes maken van zelfgemaakt beslag?’.
4. Blaadjes spuiten (video 1.30 - 1.36)
Plaats het spuitmondje voor de blaadjes in de spuitzak en vul de zak met groene icing. Begin met blaadjes spuiten van onderaf en spuit dicht tegen het hoorntje aan. Ga helemaal rond, totdat de hele boom bedekt is. Spuit op het topje een toefje icing.
Houd de spuitzak zodanig vast, dat je de opening van het spuitmondje kunt zien!
5. Slingers spuiten
Plaats het spuitmondje met de kleine ronde opening, in de spuitzak en vul de zak met paars gekleurde icing. Begin bovenaan en spuit slingers op het boompje.
Heb je niet het juiste spuitmondje, dan kun je onder van een spuitzak een heel klein puntje afknippen.
Als je van tevoren knijpt en de slinger als het ware uit het spuitmondje laat vallen, dan valt de slinger natuurlijker op de kerstboom.
6. Parels aanbrengen
Versier de boom met de zilveren en gekleurde parels. Plak ze aan de onderkant van een blaadje, zodat het lijkt of het balletje hangt.
7. Kerstster of piek plaatsen
Snijd van gedroogd fruit een sterretje of piek en druk deze in de icing op de top van de kerstboom. Strooi tot slot wat geraspte kokos over de boom als sneeuw.
Je kunt ook een sterretje van marsepein maken. Draai van de marsepein een bolletje, druk dit plat en snijd er een sterretje uit.