Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 404 instructies gemaakt

Kerst: cupcakes versieren met een kerstboompje.

Omschrijving

Cupcakes versieren voor Kerst met een kerstboompje, compleet met slingers, kerstballen en een kerstster? Hoe je dit moet doen leer je in de instructievideo. Met deze mooie cupcakes met kerstversiering zul je iedereen verrassen. Op de kersttafel zullen de zelfgemaakte kerst cup cake’s een blikvanger zijn. Ook leuk voor bij de koffie of de kerstbrunch. In de geschreven handleiding onder de video kun je het recept nalezen en staan alle benodigdheden en ingrediënten voor deze feestelijke kerstcakejes vermeld.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • cupcakes
  • ijshoorntjes of groene marsepein
  • icing of topping
  • groene voedingskleurstof
  • paarse voedingskleurstof of kleur naar keuze
  • vers fruit, bijv. aardbeien
  • zachte parels, gekleurd en zilver
  • stukje gedroogd fruit of marsepein
  • geraspte kokos
  • Overige benodigdheden:
  • Spuitzak
  • Spuitmondje Wilton 352 (voor blaadjes)
  • Spuitmondje Wilton 3 (met ronde opening 0,2 cm)
  • Spatel of lepel
  • Keukenschaar
  • Scherp mes

1. Spuitzak vullen

Vul de spuitzak met behulp van een spatel of lepel tot de helft met groen gekleurde icing. Duw de icing goed naar beneden.
Heb je een spuitzak zonder coupler, plaats dan het spuitmondje direkt in de opening van de zak.
Je kunt de witte icing met voedingskleurstof groen kleuren.

2. IJshoorntjes op maat knippen

Knip met een schaar, of snijd met een scherp mesje, de ijshoorntjes aan de onderkant voorzichtig wat korter en recht af.

3. IJshoorntje insmeren en vullen

Besmeer het hoorntje rondom met groen gekleurde icing. Snijd het verse fruit voor de vulling in kleine stukjes en vul het hoorntje met het fruit. Spuit het hoorntje dicht met icing, zodat je het fruit niet meer kunt zien. Spuit wat icing op de cupcake en plak het hoorntje op de cake.
Vul het hoorntje zo diep mogelijk en niet te vol!
De laag icing op het hoorntje dient als plaklaag voor de blaadjes en hoeft dus niet heel mooi te zijn.
Voor het boompje kun je ook van groene marsepein een kegeltje vormen met een mooie lange punt. Plak het kegeltje met wat icing op de cake en besmeer daarna het marsepein met groene icing.
In plaats van de cupcakes kant en klaar kopen, kun je ook zelf de cakes bakken. Bekijk hiervoor de instructies ‘De perfecte cupcakes maken’ en ‘Hoe kun je cupcakes maken van zelfgemaakt beslag?’.

4. Blaadjes spuiten (video 1.30 - 1.36)

Plaats het spuitmondje voor de blaadjes in de spuitzak en vul de zak met groene icing. Begin met blaadjes spuiten van onderaf en spuit dicht tegen het hoorntje aan. Ga helemaal rond, totdat de hele boom bedekt is. Spuit op het topje een toefje icing.
Houd de spuitzak zodanig vast, dat je de opening van het spuitmondje kunt zien!

5. Slingers spuiten

Plaats het spuitmondje met de kleine ronde opening, in de spuitzak en vul de zak met paars gekleurde icing. Begin bovenaan en spuit slingers op het boompje.
Heb je niet het juiste spuitmondje, dan kun je onder van een spuitzak een heel klein puntje afknippen.
Als je van tevoren knijpt en de slinger als het ware uit het spuitmondje laat vallen, dan valt de slinger natuurlijker op de kerstboom.

6. Parels aanbrengen

Versier de boom met de zilveren en gekleurde parels. Plak ze aan de onderkant van een blaadje, zodat het lijkt of het balletje hangt.

7. Kerstster of piek plaatsen

Snijd van gedroogd fruit een sterretje of piek en druk deze in de icing op de top van de kerstboom. Strooi tot slot wat geraspte kokos over de boom als sneeuw. Kerstster of piek plaatsen
Je kunt ook een sterretje van marsepein maken. Draai van de marsepein een bolletje, druk dit plat en snijd er een sterretje uit.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!