Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 480 instructies gemaakt

Aspergesalade met kant-en-klare pestodressing en citroen.

Omschrijving

Deze aspergesalade is makkelijk om te maken en heb je in een handomdraai op tafel staan. Aspergesalade is weer eens wat anders dan het welbekende asperge recept en doordat je de asperges rauw gebruikt, behouden ze hun voedingswaarde en volle, rijke smaak. De salade is lekker om op te dienen als bijgerecht, om te eten bij de lunch of gewoon als licht en gezond hoofdgerecht.

Handleiding
Benodigdheden
Je kunt de asperges voor deze salade rauw bereiden.

1. Asperges in koud water leggen

Leg de asperges een uur voor de bereiding in een schaal met koud water. Hierdoor worden de asperges knapperig en krijgen ze een frisse smaak.

2. Asperges in dunne repen snijden

Schil de asperges en snijd ze daarna over de lengte in dunne lange repen. Snijd de repen zo dun mogelijk.

3. Pestodressing toevoegen

Doe de gesneden asperges in een schaal en schep 2 eetlepels van de pestodressing door de salade. Schep de dressing goed door de aspergesalade heen.

4. Aspergesalade serveren

Doe de aspergesalade op een bord. Schep er de resterende 4 eetlepels dressing overheen. Schaaf met een zesteur wat citroenschil over het gerecht en garneer de aspergesalade met fijngesneden basilicumblaadjes.
Klaar is je gezonde en frisse aspergesalade! Weer eens wat anders.

Misschien ook interessant:
>> Zelf groene pesto maken.
>> Romige aspergesoep maken.
>> Asperges schillen zonder dat ze breken. Aspergesalade serveren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!