Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Baktips: de béste pannenkoeken bakken doe je zo!

Omschrijving

Hoe kun je de perfecte pannekoek bakken? Echt lekkere pannenkoeken maken is makkelijk en kost niet veel tijd, zeker niet als je het beslag maakt van kant-en-klare pannenkoekenmix. Maar hoe maak je nou die perfecte pannekoek? Volg de bereiding en de tips in de instructievideo voor het bakken van de lekkerste pannekoeken ooit! In de geschreven handleiding kun je het recept, de bereidingswijze en de tips nog eens nalezen. Eet smakelijk!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Het beslag maken

Maak een beslag volgens de aanwijzing op de verpakking en zet het hierna een uurtje in de koelkast. Zo kan het beslag rusten en neemt de bloem meer vocht op, waardoor de pannenkoeken bij het bakken een mooie, zachte structuur krijgen.

2. De boter smelten

Doe een klein beetje boter in de pan en laat het op een niet te hoog vuur smelten. Beweeg de pan voorzichtig heen en weer, zodat de bodem overal met een dun laagje boter wordt bedekt. Laat de boter lichtbruin worden.
Pas op dat de boter niet te donker wordt, want dan stolt het beslag meteen en kun je het beslag niet meer goed verdelen! Ook geeft het een onaangename, verbrande smaak!
In plaats van boter kun je ook een neutrale olie gebruiken, zoals zonnebloemolie.

3. Het beslag in de pan doen

Neem met een soeplepel een flinke schep van het beslag en verdeel dit over de bodem door de pan wat schuin te houden en te bewegen.
Een laagje beslag van enkele millimeters dik geeft het mooiste resultaat.
Als je extra ingrediënten op je pannenkoek wilt doen zoals ham, kaas, spek etc. maak dan de pannenkoeken wat dikker. Deze ingrediënten moeten namelijk in het beslag vast komen te zitten.

4. De pannenkoek keren

Als het beslag overal is gestold, til je met behulp van een spatel de pannenkoek aan de rand een klein beetje op. Is de onderkant goudbruin dan kun je de pannenkoek keren. Zo niet, zet dan het vuur iets hoger en bak de pannenkoek nog even door.

5. De andere kant bakken

Bak na het keren de pannenkoek nog kort op de andere kant, zodat ook deze kant goudbruin wordt.

6. De pannenkoek omgooien

Als je durft kun je om de pannenkoek te keren, deze ook omgooien. Wacht tot het beslag is gestold en pak de pan bij de steel. Schud de pan een beetje heen en weer om te zien of de pannenkoek niet meer aan de bodem kleeft. Zit de pannenkoek nog een beetje vast, maak hem dan los met een spatel. Schuif de pan met enige vaart naar voren, trek direkt daarna de pan weer terug en gooi de pannenkoek om in een achterwaartse salto (video 1.27-1.35).

7. De pannenkoeken warm houden

Leg een bord op een pan met daarin een laagje heet water en zet de pan op laag vuur. Stapel de pannenkoeken op het bord en dek ze af met een tweede bord of een deksel.
Eet smakelijk. De pannenkoeken warm houden
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!