Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 934 instructies gemaakt

Maaltijdsalade van veldsla, bieten en linzen met warme geitenkaas.

Omschrijving

Hoe je een lekkere, zomerse salade kunt maken van veldsla, rode bieten en linzen met warme geitenkaas, leer je in deze instructievideo. De zoete bieten in combinatie met citroen geven aan de salade een heerlijke smaak. De linzen en geitenkaas maken van de salade een gezonde, volwaardige maaltijd. Onder de video vind je het geschreven recept en een overzicht van alle benodigdheden voor de maaltijdsalade. Een makkelijk te maken recept, ook voor een wat minder ervaren kok.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 75 g veldsla
  • 1 pakje gekookte rode bietjes (500 g) of 500 g verse bietjes
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 2 el mayonaise
  • 10 g verse dille, grof gehakt
  • 250 g verse Hollandse geitenkaas
  • 1 blikje gekookte linzen met aroma (400 g)
  • Zout en peper
  • Bakpapier
  • Overige benodigdheden:
  • Citrusrasp
  • Schilmesje
  • Schaaltjes
  • Snijplank
  • Slakom
  • Zeef
  • 4 platte borden
  • Lepel
  • Spatel

1. De bieten snijden

Bewaar het bietensap om later voor de dressing te gebruiken. Schil de bieten en snijd ze in tweeën. Snijd daarna iedere helft in partjes of dikke plakken. De bieten snijden
Wil je verse bieten gebruiken, kook deze dan eerst of rooster ze 45 minuten in de oven.

2. De citroen raspen en snijden

Boen de schil van de citroen goed schoon. Laat de citroen heel, rasp de helft van de schil en snijd hem daarna doormidden. Pers uit de ene helft het citroensap en snijd de andere helft in dunne plakjes. De citroen raspen en snijden
Je kunt een citroen makkelijker raspen als deze nog heel is.

3. De dressing maken

Meng het citroensap met 3 eetlepels van het bietensap, de citroenrasp, 2 eetlepels mayonaise en de helft van de gehakte dille. Roer alles goed door elkaar en breng de saus op smaak met wat peper en zout. De dressing maken
Voor een lichtere versie kun je de mayonaise vervangen door yoganaise.

4. De geitenkaas bakken

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de geitenkaas in 4 gelijke stukken en leg deze op de bakplaat. Laat de kaas in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 5 minuten lauwwarm en zacht worden. De geitenkaas bakken
Laat de kaas niet helemaal smelten!
Houd je niet van geitenkaas? Eventueel kun je de geitenkaas vervangen door gerookte forel.

5. De linzen met de bieten mengen

Laat de linzen uitlekken in een zeef. Doe ze vervolgens in een schaal en meng ze met de bietjes. Schep daarna de dressing er luchtig doorheen. De linzen met de bieten mengen

6. De maaltijdsalade maken

Verwijder de worteltjes en spoel de veldsla voorzichtig schoon. Laat de veldsla goed uitlekken in een vergiet of drogen in een slacentrifuge. Verdeel een kwart van de veldsla over een bord en schep er een vierde deel van het bieten- linzen mengsel op. Leg daarna een stuk warme geitenkaas op de salade en bestrooi alles met een deel van de resterende dille. De maaltijdsalade maken
Pas op dat je de veldsla bij het wassen niet beschadigt. Spoel deze daarom nooit onder een harde waterstraal.

7. De salade serveren

Serveer de salade met een plakje citroen en geef er wat grof boerenbrood bij. Eet smakelijk! De salade serveren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!