Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 786 instructies gemaakt

Hoe maak je simpel pompoenpuree?

Hoe maak je simpel pompoenpuree?
Omschrijving

Wil je zelf pompoenpuree maken? Bijvoorbeeld als basis voor een pompoentaart, een pumpkin spice latte, om te verwerken in een cake of in een ander pompoenrecept? In het stapsgewijze recept hieronder leer je hoe je makkelijk en snel puree kunt maken van kant-en-klare blokjes of van een verse pompoen, en welke pompoen je hiervoor het beste kunt gebruiken.

Handleiding
Benodigdheden
  • Verse pompoen
  • OF:
  • Kant-en-klare pompoenblokjes
  • Overige benodigdheden:
  • (Stoom)pan of magnetron
  • Staafmixer - Coolblue

1. Pompoenpuree maken van verse pompoen

  • Snijd de pompoen in parten of stukken. Verwijder de zaden en de schil;
  • Stoom of kook de pompoen ongeveer 10 minuten;
  • Prik met een vork in de pompoen om te controleren of deze goed zacht en gaar is;
  • Neem de pan van het vuur en giet het water af;
  • Pureer in de pan de pompoen met een staafmixer tot een glad geheel.
Je kunt ook een keukenmachine of blender gebruiken om van de pompoenblokjes een puree te maken. Met de hand stampen kan ook, maar dan wordt de puree minder glad en krijg je meer een pompoenmoes. Bekijk dus wat je nodig hebt voor jouw recept.

2. Pompoenpuree maken van blokjes

Heb je een zak kant-en-klare blokjes pompoen? Dan heb je geen voorbereidingstijd en is de puree in zo'n 10 minuten klaar! Stoom of kook de pompoenblokjes in een pan zoals hierboven beschreven en controleer na 7-8 minuten of de blokjes goed gaar zijn. Is dat het geval? Dan kun je ze net als bij de verse pompoen met een staafmixer tot een gladde puree pureren.
Is de pompoenpuree te dik? Dan kun je deze verdunnen door een paar eetlepels water of kookvocht toe te voegen.

3. Pompoenpuree maken in de magnetron

Je kunt de pompoenpuree ook maken in de magnetron. Dit doe je als volgt:
  • Doe de pompoenblokjes in een magnetronbestendige schaal;
  • Voeg een laagje water toe en dek de schaal af met magnetronfolie;
  • Kook de pompoen op 900 watt in 10-12 minuten gaar. Controleer na 5 minuten hoe zacht de pompoen is. Afhankelijk daarvan kun je inschatten hoeveel tijd nog nodig is;
  • Giet de pompoenblokjes af, doe ze in een pan of schaal en pureer de blokjes met een staafmixer tot een puree.

4. Welke soort pompoen heb je nodig?

Per recept kan het verschillen welk type pompoen je nodig hebt voor het maken van de pompoenpuree. Verschillende pompoensoorten zorgen voor een verschil in structuur en dikte. Kijk in het recept welke pompoen erbij vermeld staat. Staat dit er niet bij? Gebruik dan een standaard oranje pompoen voor het maken van de puree of moes. Gebruik een flespompoen (butternut) voor als je een extra gladde, dunne puree wilt maken die je bijvoorbeeld in een pumpkin spice latte of een taart kunt gebruiken.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!