Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 79 instructies gemaakt

BBQ recept: kip barbecue spiezen met citroen en rozemarijn.

Omschrijving

Barbecueën? En op zoek naar een lekker kipspiesjes recept? Dan is dit smaakvolle citroen-rozemarijn kipspiezen barbecue recept een aanrader.
Hoe je de fris gekruide kipspiesjes moet bereiden, leer je in de instructievideo. Het geschreven recept, een benodigdhedenlijstje en de ingrediënten voor het maken van de kipspiesjes, vind je terug onder de video. Een lekker kipspiezen gerecht om te bereiden op de BBQ in het park of voor een gezellig zomers bbq feest in de tuin.

Handleiding
Benodigdheden
  • voor 4 personen:
  • kipfiet, 300 gram
  • citroenen, 2 stuks
  • rozemarijn, 8 gram
  • chilipoeder, 2 theelepels
  • knoflook, 2 teentjes
  • olijfolie, 50 mililiter
  • peper en zout
  • En verder:
  • 12 satéprikkers
  • royale schaal
  • kom
  • schoon, glad scherp mes
  • snijplank

1. De kipfilet op prikkers rijgen

Snijd de kip in stukjes. Rijg de kipstukjes vervolgens aan de satéprikkers, met op iedere spies een gelijk aantal stukjes vlees. Leg de kipspiesjes naast elkaar in een ruime schaal.
Let goed op dat er geen vocht van rauwe of ontdooide kip kan lekken op ander eten (ook niet in de koelkast). Dit om voedselinfectie te voorkomen.
Snijd de kipfilet op een goed gereinigde (en makkelijk te reinigen) snijplank. Gebruik een schoon, glad en scherp mes en was zowel voor als na aanraking van het rauwe vlees, altijd je handen.

2. De marinade maken

Rasp de schil van 1 citroen boven een kom. Pers daarna de citroen uit en houd het sap apart. Haal de rozemarijnnaaldjes van de takjes, hak ze heel fijn en voeg ze toe aan de citroenrasp. Kneus de knoflooktenen en doe ze in de kom bij de rozemarijn en de citroenrasp. Voeg daarna de chilipeper, 3 eetlepels citroensap en de olie toe en meng alles goed door elkaar. Breng tot slot de marinade voor de bbq spiezen op smaak met wat peper en zout.

3. De kipspiesjes laten marineren

Schep de marinade over de kipspiezen. Dek de schaal goed af en laat de kip minimaal 30 minuten in de koelkast marineren.

4. De BBQ spiezen roosteren

Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en verwijder de tenen knoflook. Je kunt nu de barbecue aansteken. Leg de kipspiezen op het rooster en grill het vlees in ongeveer 7 minuten rondom gaar en mooi goudbruin. De BBQ spiezen roosteren
Leg nooit gebraden vlees van kip op een bord of schaal waarop rauw vlees heeft gelegen. Hetzelfde geldt voor het bestek. Eenmaal gebruikt voor het rauwe vlees, dan direct daarna in de vaatwasser.
Het kippenvlees is goed gaar als het vlees van binnen wit is.

5. De kipspiesjes serveren

Snijd de overgebleven citroen in partjes en serveer de kipspiesjes met de partjes citroen. Eet smakelijk. De kipspiesjes serveren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!