1. De kipfilet op prikkers rijgen
Snijd de kip in stukjes. Rijg de kipstukjes vervolgens aan de satéprikkers, met op iedere spies een gelijk aantal stukjes vlees. Leg de kipspiesjes naast elkaar in een ruime schaal.
Let goed op dat er geen vocht van rauwe of ontdooide kip kan lekken op ander eten (ook niet in de koelkast). Dit om voedselinfectie te voorkomen.
Snijd de kipfilet op een goed gereinigde (en makkelijk te reinigen) snijplank. Gebruik een schoon, glad en scherp mes en was zowel voor als na aanraking van het rauwe vlees, altijd je handen.
2. De marinade maken
Rasp de schil van 1 citroen boven een kom. Pers daarna de citroen uit en houd het sap apart. Haal de rozemarijnnaaldjes van de takjes, hak ze heel fijn en voeg ze toe aan de citroenrasp. Kneus de knoflooktenen en doe ze in de kom bij de rozemarijn en de citroenrasp. Voeg daarna de chilipeper, 3 eetlepels citroensap en de olie toe en meng alles goed door elkaar. Breng tot slot de marinade voor de bbq spiezen op smaak met wat peper en zout.
3. De kipspiesjes laten marineren
Schep de marinade over de kipspiezen. Dek de schaal goed af en laat de kip minimaal 30 minuten in de koelkast marineren.
4. De BBQ spiezen roosteren
Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en verwijder de tenen knoflook. Je kunt nu de barbecue aansteken. Leg de kipspiezen op het rooster en grill het vlees in ongeveer 7 minuten rondom gaar en mooi goudbruin.
Leg nooit gebraden vlees van kip op een bord of schaal waarop rauw vlees heeft gelegen. Hetzelfde geldt voor het bestek. Eenmaal gebruikt voor het rauwe vlees, dan direct daarna in de vaatwasser.
Het kippenvlees is goed gaar als het vlees van binnen wit is.
5. De kipspiesjes serveren
Snijd de overgebleven citroen in partjes en serveer de kipspiesjes met de partjes citroen. Eet smakelijk.